AcasăNewsRaed Arafat, anunț important despre relaxarea din București și redeschiderea restaurantelor

Raed Arafat, anunț important despre relaxarea din București și redeschiderea restaurantelor

Raed ArafatRaed Arafat, anunț important despre relaxarea din București și redeschiderea restaurantelor

Șeful DSU Raed Arafat a anunțat în ce condiții vor fi redeschise restaurantele după ce rata de incidență în București a scăzut sub 3 la mia de locuitori.

Oficialul a explicat că pentru a ridica anumite restricții la sub 3 la mia de locuitori nu este nevoie de o decizie a CSUMB, ci doar de o constatare. „În momentul în care a scăzut sub 3 la mie se intră în scenariul de sub 3 la mie. Este o constatare, o decizie luată pe constatarea făcută”, a explicat secretarul de stat în MAI.

Restaurantele pot să deschidă la interior cu capacitatea de 30%, trebuie doar ca, în perioada următoare, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență să constate că rata de infectare în București este sub 3 la mia de locuitori, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, vineri seară, la Digi 24.

Arafat: „Relaxarea restricţiilor va depinde de rata de vaccinare”

Raed Arafat a precizat că, cu cât numărul celor care se vaccinează este mai mare, cu atât mai repede ne vom întoarce la normalitate și că se observă o îmbunătăţire vizibilă a situaţiei epidemiologice la nivel național.

„Există un comitet stabilit de premier, pentru a stabili măsurile din 1 iunie, ce se poate face, bineînţeles, concomitent cu campania de vaccinare care trebuie să continue şi sper ca numărul vaccinaţilor să crească pentru că este, într-adevăr biletul nostru către normalitate.

Cu cât mai mulţi ne vaccinăm, cu atât mai repede ajungem spre o situaţie de normalitate. Cel puţin la nivelul României, cum a ajuns Israel, Marea Britanie, să poată să se relaxeze şi să aibă o situaţie sub control. Dar asta se face cu cap, gândind şi într-un mod corect”, a mai spus Raed Arafat.

Relaxarea restricțiilor, după ce 30% din populaţie va fi vaccinată

Astfel, măsuri de relaxare precum deschiderea a cinematografelor, teatrelor sau a sălilor de spectacole, ar putea fi luate după ce se va ajunge la un procent de 30% din populaţia României vaccinată anti-COVID, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

„Fără discuţie, dacă ajungem la 30% din populaţie vaccinată cu ambele doze, deja unele măsuri vor fi luate. Aţi văzut că şi în Israel, la 30% populaţie vaccinată, a fost un impact foarte serios pe numărul cazurilor. Când ajungem la cifra de 60% din populaţie vaccinată, şi sperăm să ajungem la acest procent, atunci se pot lua măsuri suplimentare”, a precizat oficialul.

author avatar
Andreea Vlad
479 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger