AcasăNewsRaed Arafat a răbufnit: „E prea de tot deja!” Ce l-a supărat...

Raed Arafat a răbufnit: „E prea de tot deja!” Ce l-a supărat atât de tare pe șeful DSU

Raed ArafatRaed Arafat a răbufnit: „E prea de tot deja!” Ce l-a supărat atât de tare pe șeful DSU / foto: Mediafax

Protestele antirestricții stârnesc reacții în val din partea oficialilor care au venit cu măsuri din ce în ce mai dure pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Românii au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirile, dar fără să respecte distanțarea socială și fără să poarte mască de protecție. Raed Arafat este convins că aceste proteste – violente în unele orașe – sunt rezultatul „campaniei de dezinformare, de manipulare și de a arăta cu degetul. „Ca să ajungi să huidui salvatorii, cei de care ai nevoie sau cineva din familia ta are nevoie, e prea de tot deja”, a declarat șeful DSU.

„Dacă stăm tot anul trecut să vedem ce s-a întâmplat și pe social media și în unele instanțe chiar pe mass-media, din păcate, am indus niște narative pe care e foarte greu să le schimbăm și oamenii au rămas cu niște idei.

Vorbim de comunicare strategică, dar, în același timp, dacă vii cu ea și vorbești, pe partea cealaltă este luată, este bălmăjită, denaturată și lovit cu ea în toate părțile. Atunci clar că are probleme în continuare, indiferent ce campanie faci”, a spus secretarul de stat în MAI la Realitatea Plus.

Arafat: Vin „experții” care nu știu nimic despre domeniu

Totodată, Raed Arafat a susținut că este necesară o campanie de comunicare bine pusă la punct pentru a-i convinge pe români să respecte măsurile impuse de autorități.

„Sunt de acord că este nevoie de o campanie de comunicare de durată medie, lungă, ca să explice toate aceste măsuri, dar oricând vin „experții” care nu știu nimic despre domeniu și ți-o demontează în două secunde la o televiziune, nu mai ai nimic de comentat acolo.

Oamenii simpli care văd și, dacă ai și pe cineva care încurajează aceste dezinformări, oamenii simpli pot fi induși în eroare. Deci de aici aceste campanii de comunicare trebuie intensificate și trebuie să fie pe înțelesul tuturor și să ieșim cât mai mult să explicăm”, a mai explicat șeful DSU.

author avatar
Andreea Vlad