AcasăNewsRadu Mazare se dezlantuie. Si e abia la inceput!

Radu Mazare se dezlantuie. Si e abia la inceput!

Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, LOVITURĂ de la ICCJ în dosarul Polaris! Pedeapsă cruntă

Dupa un drum de zeci de ore din Madagascar la inchisoarea din Rahova, dus, ieri, in fata instantei Radu Mazare a refuzat sa discute cu judecatorii sau sa spuna ceva in apararea sa. Dar, pe de alta parte, a transmis un comunicat prin avocata care il reprezinta. Fostul edil al Constantei spune ca dupa ce a trecut prin infernul inchisorilor din Antananarivo unde trebuia sa stea ”in genunchi pe pamant cu mainile la ceafa”, nu il mai sperie nimic. Mai mult, Mazare a sustinut, in comunicat, ca judecatorul Ionut Matei, cel care l-a eliberat pe Gregorian Bivolaru, pe atunci magistrat la Curtea de Apel, este cel care ”in doar 3 termene” l-a condamnat la ani grei de inchisoare.

N am ce sa va spun

”Pe parcusul a  opt ani de proces, a 106 termene si a 5 judecatori schimbati, s-au realizat de catre instanta doua expertize judiciare mamut. Una de evaluare imobiliara si una topografica. Ambele expertize au evidentiat un prejudiciu zero, demoland raportul DNA-ului facut in acest sens. Asa se face ca la finalul judecatii la Curtea de Apel au fost zeci de achitari in dosar iar eu am fost condamnat cu suspendare, ca sa fie ceva. In apel insa, la ICCJ, „celebrul si temutul” judecator Ionut Matei, pus cu mana presedinte de complet in mod nealeatoriu, cunoscut ca un apropiat si un bun executant al sistemului securist reinviat in ultimii ani in Romania, m-a condamnat, in doar 3 termene, la 9 ani de puscarie”, scrie Mazare in scrisoarea deschisa.

Contestatie la sentinta, plangere la CEDO

Adus, ieri, din penitenciarul Rahova la instanta suprema fostul edil a refuzat sa faca vreo declaratie in sala de judecata. Avocatii acestuia au declarat, insa, ca exista deja o contestatie in anulare a sentintei si ca au formulat plangeri la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Nu ma sperie inchisorile din Romania

”Primul termen in dosarul din tara a fost stabilit deja la inceputul lunii iunie. Daca solicitarea e admisa, atunci magistratii  pot decide, intr-un final, fie mentinerea pedepsei, fie anularea condamnari definitive si rejudecarea etapei de apel”, a spus aparatoarea lui Mazare.

In genunchi, cu mainile la ceafa

Pe de alta parte, conform unor surse, dupa controlul medical facut in spatele gratiilor, Mazare este sanatos si a trecut cu bine peste multele probleme cu care a avut de-a face in inchisorile din Madagascar. Acesta isi incheie comunicatul sustinand ca ”se va descurca onorabil si demn”, in regimul de penitenciar din tara. ”Dupa ce am facut puscarie in Madagascar, acolo unde apelul detinutilor se facea intr-o curte cu pamant si mizerie pe jos , unde 1400 de oameni stateam in genunchi si cu mainile la ceafa, fara paturi si toalete, crede oare cineva ca nu o supravietuiesc in puscariile din Romania?”, a  mai scris Mazare.

author avatar
Ramona Feraru
1.038 afisari

3 COMENTARII

  1. Alo, neicusorule, pune mana si documenteaza-te tata, ca Matei e cel care l-a bagat la puscarie pe Guru, de unde pana unde sa-l elibereze!!!

  2. Pentru injosirea, fara dovezi , a lui du Mazare si a partenerului sau care a invstit in locuintele sociale de la Constanta, evreii vor sanctiona grav responsabilii !!!
    Alaturi de toate antisemitismele lui joianis !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger