AcasăNewsRadu Mazare, mituit de deputatul Eduard Martin

Radu Mazare, mituit de deputatul Eduard Martin

Radu Mazare ar fi primit mita 9 milioane de euro, dintre care sapte milioane le-ar fi luat de la deputatul PSD Eduard Martin

Firma care a castigat licitatia pentru salubrizarea municipiului Constanta, oferindu-i primarului Radu Mazare sapte milioane de euro pentru a facilita acest lucru, este Polaris M Holding, care apartine deputatului PSD Eduard Martin, unul dintre cei mai bogati parlamentari.

Radu Mazare ar fi primit mita 9 milioane de euro, dintre care sapte milioane le-ar fi luat de la deputatul PSD Eduard Martin

Societatea care asigura serviciul de salubrizare in municipiul Constanta este Polaris M Holding, care a castigat prima licitatie, din 1998, semnand atunci un contract valabil pe zece ani. In 2008, contractul pentru serviciul de salubrizare cu Primaria Constanta a fost reinnoit, in urma unei noi licitatii. Actionarul societatii Polaris M Holding este deputatul PSD de Constanta Eduard Martin, conform ultimei sale declaratii de interese, din iunie 2014. Primarul Constantei, Radu Mazare, a ajuns sa ocupe ultimul pat din Arestul Central al Capitalei dupa ce procurorii DNA l-au retinut pentru o spaga de noua milioane de euro, luata cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, de la societati comerciale pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii si castigarea de licitatii.

Eduard Martin

De altfel, in sarcina lui Mazare s-au retinut trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si conflict de interese, in timp ce omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv in alta cauza, este urmarit penal pentru trei infractiuni de complicitate la luare de mita. Radu Mazare astepta, aseara, decizia instantei cu privire la propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva.

author avatar
Nicole Ionescu
466 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger