AcasăNewsRadu Mazare, ”greu” de extradat!

Radu Mazare, ”greu” de extradat!

Fostul primar al orasului Constanta, Radu Mazare, a fost retinut, ieri, in Madagascar. Pe numele sau a fost emis un mandat de arestare, dat fiind ca este cercetat si condamnat in mai multe dosare penale.

Fostul edil de la malul marii are de executat in tara peste 9 ani de inchisoare in dosarul retrocedarilor de plaje. Cu toate acestea, actiunea va fi un complicata. Romania nu are un acord de extradare cu Madagascar, iar mandatul de retinere emis in aceasta tara este valabil doar 6 zile. Ministrul interimar al Justitiei Ana Birchall a sustinut ca nu are inca nicio informare despre retinerea lui Mazare. ”Asteptam sa primim documentele oficiale si ulterior vom vedea cum procedam”, a spus demnitarul. Pe de alta parte, Politia Romana sustine ca a fost in permanenta legatura cu autoritatile din Madagascar, colaborand cu acestea ”in vederea depistarii si arestarii persoanei urmarite international”.  Fostul politician a parasit teritoriul Romaniei in luna decembrie a anului 2017, anuntand ca cere azil politic in Madagascar.

Dosarele lui Mazare

Dosarul ”Retrocedarilor de pe litoral” – condamnat definitiv la 9 ani de inchisoare

Cazul Hortolomei – Moscu- condamnat pe fond de Tribunalul Constanta la 6 ani si 6 luni de inchisoare

Procesul Henri Coanda – achitat pentru mai multe infractiuni si amenda penala de 5.000 de lei pentru fals in declaratii. De mentionat este ca decizia nu e definitiva.

author avatar
Ramona Feraru
1.217 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cei care si-au asumat aceasta actiune vor plati grav !!!
    Au stirnit forte care ii vor zdrobi !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger