AcasăNewsRadu Mazare, dosar penal pentru incalcarea Legii referendumului

Radu Mazare, dosar penal pentru incalcarea Legii referendumului

Primarul Constantei, Radu Mazare, este cercetata penal pentru fapte de coruptie, acesta fiind acuzat ca, prin aducerea mai multor modele la la sectia de votare, a incalcat Lege referendumului.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a deschis un dosar penal pe numele primarului Constantei, Radu Mazare, acuzandu-l pe acesta ca, prin aducerea la vot a mai multor modele imbracate doar in costum de baie, a incalcat Legea regerendumului.

Actiunea magistratilor a survenit in urma mai multor plangeri depuse pe numele acestuia de catre PDL care il acuza de „impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum”.

„Pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta au fost inregistrate, in perioada 29 iulie – 09 august, un numar de 16 cauze penale, avand ca obiect posibile infractiuni la Legea nr. 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind in lucru la organele de politie, cercetarile desfasurandu-se sub supravegherea procurorilor. Unul dintre aceste dosare are ca obiect o plangere formulata de catre Organizatia Judeteana Constanta a Partidului Democrat Liberal, formulata impotriva numitului Mazare Radu Stefan, primarul Municipiului Constanta, sub aspectul savarsirii infractiunii prevazuta de art. 52 din Legea 3/2000, cauza aflata in faza actelor premergatoare”, se arata intr-un comunicat al PICC, citat de rtv.net.

Decizia PDL de a face plangere impotriva lui Radu Mazare survine dupa ce, pe 29 iulie, acesta a adus la o sectie de votare din Constanta mai multe modele in costume de baie, astfel incat acestea sa voteze la referendumul privind demiterea lui Traian Basescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
1.221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger