AcasăNewsRadu Mazare, despre "mita" de 175.000 de euro: "Elan Schwartzenberg mi-a returnat...

Radu Mazare, despre „mita” de 175.000 de euro: „Elan Schwartzenberg mi-a returnat niste bani fara sa ma anunte”

Acuzat de luare de mita de catre procurorii DNA, Radu Mazare a precizat ca povestea celor 175.000 de euro este cu totul alta.

Primarul Constantei sustine ca Elan Schwartzenberg, fostul proprietar al Realitatea TV, i-a virat cei 175.000 de euro in cont, dupa ce a recuperat o parte din creantele unui cetatean grec.

„Elan e prietenul meu si e de notorietate lucrul asta. Eu am imprumutat un cetatean grec acum 12 ani si creanta pe care o avea catre mine a fost preluata de Elan care mi-a returnat o parte din ea fara sa ma anunte”, a spus edilul, conform romaniatv.net.

In schimb, procurorii DNA sustin ca banii respectivi reprezinta o mita pe care Radu Mazare a incasat-o din partea afaceristului israelian Avraham Morgenstern, care era interesat sa castige o licitatie pus la cale pentru constructia cartierului social „Henri Coanda”, din Constanta.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, miercuri seara, ca nu exista suficiente probe impotriva lui Mazare si au decis ca primarul Constantei poate fi judecat in stare de libertate, sub control judiciar.

author avatar
Cristi Ionita
473 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger