AcasăNewsRadu Mazare, audiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Radu Mazare, audiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Arestat preventiv in dosarul in care este acuzat ca a luat spagi de noua milioane de euro, Radu Mazare a ajuns, miercuri, in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Fostul primar al Constantei a facut o noua cerere pentru a fi pus in libertate, sustinand ca magistratii nu mai au motive sa se „teama” de influenta lui in conditiile in care si-a dat demisia din PSD si a renuntat si la functia de primar al Constantei.

Mazare, care se afla dupa gratii de la inceputul lunii aprilie, a obtinut o decizie de eliberare pe 22 mai, dar procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au contestat decizia respectiva si au avut castig de cauza pe 28 mai, zi in care s-a decis ca fostul edil sa ramana dupa gratii.

Va reamintim ca Radu Mazare este acuzat ca a incasat spagi de doua milioane de euro de la mai multi afaceristi pe care i-a ajutat sa obtina avizele necesare pentru a ridica mai multe constructii de tip mall in Constanta.

Potrivit DNA, in perioada 2006-2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa doua milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta.

De asemenea, in perioada 2008-2014, Mazare, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste sapte milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului.

„In acelasi timp, intre firma respectiva si institutia publica condusa de Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei — cca 335 milioane de euro”, precizeaza DNA.

author avatar
Cristi Ionita
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger