AcasăNewsRadu Mazăre a aflat decizia instanței! Ce a hotărât ICCJ în cazul...

Radu Mazăre a aflat decizia instanței! Ce a hotărât ICCJ în cazul contestației în anulare

Aflat în penitenciar, la Jilava, fostul primar al Constanței a primit, luni, o veste ce ține de o hotărâre a instanței. Și anume a aflat ce a decis Curtea Supremă (ÎCCJ) în cazul contestației în anulare pe care a formulat-o, după condamnarea în dosarul Polaris. E vorba de o cale extraordinară de atac la care a apelat fostul edil al orașului de la malul mării.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis în principiu contestaţiile în anulare formulate de către fostul primar Radu Mazăre, dar şi de Gabriel Strutinsky, împotriva condamnării din dosarul Polaris.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a mai hotărât, luni, să respingă cererile de suspendare a executării pedepsei pentru Radu Mazăre şi Gabriel Strutinsky, potrivit news.ro.

Când ar urma să se soluționeze contestațiile

„Cu majoritate, admite în principiu contestaţiile în anulare formulate de către contestatorii condamnaţi Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Gabriel-Sorin împotriva deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020. Respinge, ca nefondate, cererile de suspendare a executării deciziei penale nr. 14 din data de 3 februarie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători Penal 2-2020, în dosarul nr. 1643/1/2020”, potrivit ÎCCJ.

De asemenea, Instanța Supremă a mai decis ca soluţionarea contestaţiilor să aibă loc în data de 10 octombrie, conform aceleiași surse. Decizia este definitivă. Așadar, cei doi mai au de așteptat două săptămâni până când ar putea afla ce hotărăsc judecătorii în această privință.

Radu Mazăre, fostul edil al orașului Constanța, a fost condamnat definitiv, în februarie, la 5 ani de închisoare în dosarul Polaris, pentru luare de mită. O pedeapsă similară, de 5 ani de închisoare, a primit și omul de afaceri, pentru acuzația de complicitate la luare de mită.

author avatar
Andrei Coman
377 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger