AcasăNewsRadu Cristian, independentul sustinut de USL la Primaria Mangalia

Radu Cristian, independentul sustinut de USL la Primaria Mangalia

Clubul din Voluntari are deja zeci de clienti

Dupa modelul Sorin Oprescu, primarul Capitalei, candidatul din Mangalia Radu Cristian vrea sa transforme orasul intr-o adevarata metropola europeana. Candidatul independent sustinut de USL a stabilit deja prioritatile: siguranta si bunastarea cetatenilor, relansarea economiei locale si modernizarea orasului si a statiunilor turistice.

Candidatul Radu Cristian vine la Primarie cu un plan bine pus la punct

Independentul Radu Cristian este gura de oxigen de care orasul Mangalia are nevoie acum, mai mult decat oricand.

Mangalia are nevoie de un primar ca Oprescu

Candidatul sustinut de USL este pentru Mangalia ceea ce primarul Sorin Oprescu e pentru Capitala, iar proiectele indraznete ar putea transforma orasul de la malul marii intr-o adevarata metropola.

Asa va arata Mangalia, daca la Primarie va fi ales candidatul sustinut de USL: constructie semideschisa, deasupra marii, la Muzeul Acvatic

Prioritatile lui  Radu Cristian sunt clare, iar pentru fiecare in parte exista deja proiecte ce asteapta doar sa fie puse in aplicare.

Parc tematic, la Muzeul Multicultural

Modernizarea unitatilor de invatamant si a sistemului sanitar din Mangalia. Rezolvarea problemei caldurii si apei calde, construirea de locuinte prin ANL si acordarea de subventii si ajutoare pentru cei cu venituri mici, batrani, cazuri sociale sipersoane cu dizabilitati – acestea sunt primele puncte pe lista prioritatilor a candidatului Radu Cristian.

Sens giratoriu si scuaruri la intrarea in oras, pentru fluidizarea traficului

Desi par niste obiective greu de atins, Radu Cristian a gasit si solutii. De exemplu, blocurile construite prin ANL vor fi ridicate din fonduri proprii si fonduri europene, iar subventiile si ajutoarele pentru mangaliotii cu venituri mici vor proveni de la autoritatile locale, organizatiile non‐guvernamentale de profil si Biserica.

O multitudine de copaci plantati in oras

De altfel, Radu Cristian a venit deja in sprijinul celor cu venituri mici prin deschiderea primului economat din Mangalia, unde produsele de baza pot fi cumparate la cele mai mici preturi din oras.

Salarii mari, prin atragerea de invesitori

Siguranta cetateanului, printr‐un serviciu eficient de ordine publica si prin redistribuirea patrulelor de politie comunitara, pentru a acoperi toate zonele, este o alta prioritate a candidatului sustinut de USL, care are deja si o solutie pentru alta problema acuta a mangaliotilor: cainii fara stapan. Pentru maidanezi, independentul are un proiect integrat, din fonduristructurale si finantari private. Odata cu venirea lui Radu Cristian la Primarie va fi implementata reforma administratiei prin informatizare, transparenta decizionala, modernizarea sieficientizarea serviciilor publice.Toate achizitiile facute din bani publici vor fi aduse la cunostinta cetatenilor, pentru a se pune punct licitatiilor trucate si a termina o data pentru totdeauna problema firmelor abonate la contracte cu autoritatile locale. Si totusi, nu acestea vor aduce mai multi bani in buzunarele cetatenilor, ci un alt proiect al lui Radu Cristian: atragerea marilor investitori. Asta pentru ca, odata cu sosirea investitorilor strategici in Mangalia, exista garantia unor locuri de munca mai bine platite.Reducerea pretului la caldura si apa calda prin infiintarea unui nou serviciu public determoficare, bazat pe centrale proprii de bloc, alimentate cu gaz natural si energie electrica produsa de panouri fotovoltaice, este alt proiect ce va reduce considerabil cheltuielile tuturor cetatenilor.

Schimbarea la fata a orasului

Mangalia arata ca dupa bombardament, dupa ce firmele de casa au incasat banii si s-au facut ca muncesc

Proiectul candidatului sustinut de USL, denumit „Mangalia, oras european”, este menit sa schimbe la fata orasul cenusiu, cu pavele puse la misto pe trotuare de angajatii firmelor „de casa” si lucrari neterminate. Radu Cristian doreste realizarea unui master plan de urbanism si arhitectura urbana, a PUG‐ului si  PUZ‐urilorpentru Mangalia si statiunile turistice.

Candidatul va infiinta parcuri noi si va creste numarul de peluze si scuaruri verzi, va proteja prin reglementari speciale zonele impadurite si salba de lacuri din statiuni.

Asfaltarea tuturor strazilor, aleiilor dintre blocuri si reabilitarea trotuarelor, imbunatatirea si extinderea iluminatului public, amenajarea de noi locuri de parcare prin proiecte subterane sau supraterane sunt alte prioritati pe lista lui Radu Cristian. El mai vrea sa construiascagradinite si crese noi si sa modernizeze scolile si gradinitele din municipiu precum si terenurile de sport existente.

author avatar
Dan Bratu
1.381 afisari

3 COMENTARII

  1. Bucura-te ca ai un un comentariu!
    Neregulile savarsite de Cristian Radu ( de la un coleg de-al „independentului)
    „Catre

    DNA Constanta

    DNA Bucuresti

    Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta

    Corpul de Control al Primului Ministru

    Subsemnatul Suica Augustin Emilian, domiciliat in Constanta, fost comisar superior timp de 20 de ani in cadrul Garzii Financiare Constanta (1991-2011) fiind cotat in toti acesti ani cu calificativul “foarte bine” doresc sa va aduc la cunostinta spre competenta si justa cercetare a unor aspecte privind activitatea desfasurata de comisarul sef al Garzii Financiare Constanta Cristian Radu, aspecte aparute in data de 21.01.2012 in “Telegraf Online”.

    Mentionez ca o parte din aceste aspecte consemnate sunt cunoscute si de catre subsemnatul. Astfel, analizand cele scrise, rog a se verifica daca Radu Cristian a savarsit urmatoarele fapte ce incalca prevederile legale:

    1. FALS INTELECTUAL

    Din 2005 si pana in prezent, toate pontajele sunt intocmite fara a fi evidentiate orele suplimentare, programul de noapte si orele lucrate in sarbatorile legale.

    Acest fapt se poate constata comparand pontajele cu repartitiile zilnice si cu rapoartele zilnice de activitate intocmite de echipele de comisari.

    2. FALS MATERIAL IN INSCRISURI OFICIALE

    In perioada 2009 – aprilie 2010, Radu Cristian a efectuat periodic, cel putin de 2 ori pe luna, deplasari in Germania, intocmidu-si ordine de deplasare fictive la G.F.Centrala, deplasarile fiind de 5-7 zile, pentru care Radu Cristian a incasat sume foarte mari sub forma de: salariu, diurna si stimulent.

    Acest fapt se poate constata verificand la Politia de Frontiera si prin verificarea biletelor de avion.

    Dupa luna Aprilie 2010, cand dl. Mihalache Constantin de la Garda Financiara Centrala a efectuat un control la sectia Garzii Financiare Constanta, deplasarule lui Radu Cristian au incetat.

    Rog a se verifica cine i-a confirmat in mod fictiv toate deplasarile in Germania

    3. ABUZ IN SERVICIU IN FORMA CALIFICATA

    In anul 2008 aproximativ luna octombrie, Radu Cristian a dispus sa nu mai fie aplicate amenzi sub 1000 RON, iar amenzile de pana la 2000 RON sa fie incasate in timpul controlului, fapt inscris in registrul de sedinta de Vasile Stelica la solicitarea expresa a comisarului Tomescu Ion.

    La verificarile efectuate de Mihalache Constantin s-a constatat disparitia registrului de sedinta.

    De asemenea, a refuzat sa semneze si sa inregistreze “notele unilaterale” pentru ca nu corespundeau cu criteriile de eficienta asumate de acesta la numirea in functie. A refuzat sa semneze avizele de urmarire incasare intocmite pentru urmarirea sumelor mai mici de 1500 RON.

    Pentru toate acestea stau dovada rapoartele intocmite de subsemnatul si de Salop Ion inregistrate sub nr. 600879CT/24032009, respectiv 600882CT/24032009.

    Datorita acestor refuzuri, multi dintre comisari au fost obligati sa achite amenzile neincasate ce ne-au fost imputatede Radu Cristian.

    Rapoartele sus mentionate faceau referire exact la Radu Cristian, acesta avand obligatia sa le transmita Garzii Centrale, lucru pe care acesta nu l-a facut.

    4. OMISIUNEA INSTIINTARII ORGANELOR DE CERCETARE PENALA CU PRIVIRE LA SAVARSIREA UNEI INFRACTIUNI

    In anul 2010, aflandu-ma in exercitarea atributiilor de serviciu, am fost lovit de un fost coleg ce era suspendat, chiar in incinta sediului Garzii Financiare Constanta. Urmare a acestui fapt, am intocmit un raport solicitandu-i comisarului sef sa ia masurile legale ce se impun, dar nici pana acum nu a instiintat organele in drept de acest aspect, desi era de competenta lui sa o faca.”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger