AcasăNewsRadu Beligan, mesaj tulburator pentru "fiul de suflet" Serban Ionescu

Radu Beligan, mesaj tulburator pentru „fiul de suflet” Serban Ionescu

(foto: ziarelive.ro)

Maestrul a transmis un mesaj tulburator, in memoria lui Serban Ionescu, „unul dintre fiii sai de suflet”. In luna mai, de pe patul de spital, regretatul actor spunea: „As vrea discursul la inmormantarea mea sa-l tina un singur om: Radu Beligan”.

(foto: ziarelive.ro)

Pentru maestrul Beligan, pierderea lui Serban Ionescu este imensa, pentru ca relatia sufleteasca ce il lega de actor era deosebit de puternica. Intr-un mesaj publicat de jurnalul.ro, joi seara, cu doua zile inainte ca Ionescu sa fie inmormantat, marele actor  a vorbit despre colegul sau de breasla. „Nu este firesc sa iti ingropi copiii. Si totusi, uneori se intampla (…) Serban a fost unul dintre fiii mei de suflet, adoptat de mine. Intamplator sau nu, l-am vazut pentru prima oara pe scena teatrului de Comedie, teatru infiintat de mine si care a adunat, pe parcursul anilor, cele mai mari nume ale teatrului romanesc. Era prin 82. Inca de pe atunci, Serban promitea sa devina una din figurile emblematice ale teatrului romanesc si si-a tinut promisiunea”, spune actorul in varsta de 94 de ani.

Serban Ionescu „si-a purtat cu demnitate crucea si ne-a demonstrat tuturor ca suferinta, chiar si atunci cand ne degradeaza trupul, nu poate si nu trebuie sa ne degradeze sufletul”, se incheie mesajul emotionant semnat de Radu Beligan.

(foto: observatorulph.ro)

Chiar daca vorbea cu speranta despre tratamentul care ar fi trebuit sa-l ajute sa-si revina, actorul Serban Ionescu marturisea, de pe patul de spital, in mai, intr-un interviu acordat „Happy Hour”, ca si-ar dori ca atunci cand va fi inmormantat sa vorbeasca despre el un singur om – Radu Beligan. «As vrea discursul la inmormantarea mea sa-l tina un singur om: Radu Beligan». (…) Le-am mai zis (colegilor-n.r) ca as vrea sa mor ca Balcescu. In strainatate”.

Serban Ionescu a murit in noaptea de miercuri spre joi, la varsta de 62 de ani. Organismul sau, macinat in ultimul an de o boala grea, scleroza amiotrofica, nu a mai rezistat. Actorul va fi inmormantat sambata, la cimitirul Bellu din Capitala.

Citeste si: Ultima dorinta a lui Serban Ionescu: As vrea ca la inmormantarea mea sa tina discurs un singur om – VIDEO

788 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger