AcasăNewsRadio 3 Net va emite in sistem digital T-DAB

Radio 3 Net va emite in sistem digital T-DAB

Postul de radio online Radio 3Net „Florian Pittis” va emite in Bucuresti, incepand de luni, in sistem digital T-DAB (Digital Audio Broadcasting), pe frecventa 223,936 MHz, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Modernizarea sistemului de emisie al Radio 3Net face parte dintr-un proiect pilot implementat de postul de radio public, care a debutat in anul 2005, odata cu emisia digitala a posturilor Radio Romania Actualitati, Radio Romania Muzical si Bucuresti FM.

Radio 3Net „Florian Pittis” in sistem digital T-DAB poate fi receptionat cu un dispozitiv special.

Sistemul T-DAB, de difuzare a programelor radio in format digital, prezinta o serie de avantaje fata de alte sisteme de difuzare: sunet de calitate CD (compact disc), transmiterea de informatii aditionale programului difuzat, spre exemplu, date legate de melodiile difuzate; furnizarea de servicii cu valoare adaugata: informatii de trafic sau meteo, apeluri de urgenta; receptie de calitate in vehicule mobile, receptie foarte buna in conditii de interferenta a semnalului – in zone foarte aglomerate, dar si in zone montane sau zone izolate.

Romania este a 20-a tara europeana care foloseste sistemul T-DAB pentru transmisii digitale radio. In Europa, acest sistem este functional in tari ca Austria, Belgia, Croatia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Letonia, Marea Britanie, Rusia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Turcia, Ungaria.

Postul Radio3Net face parte din portofoliul Societatii Romane de Radiodifuziune. Din 16 noiembrie 2004, Radio Romania Tineret s-a transformat in Radio3Net si a emis exclusiv pe internet, la adresa www.radio3net.ro, fiind coordonat initial de Florian Pittis, care a murit in 2007.

 

author avatar
A.P. Redactor
1.391 afisari

1 COMENTARIU

  1. Excelent! M-am mirat cand am prins la radio. Problema este ca RRMuzical si RRActualitati e de 2x si Bucuresti FM nu se mai aude. Altceva nu se mai prinde in Campus Regie, Bucuresti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger