AcasăNewsRADET, la un pas de faliment. Autoritatile iau in calcul infiintarea unei...

RADET, la un pas de faliment. Autoritatile iau in calcul infiintarea unei noi companii!

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice este la un pas de faliment, din cauza datoriilor uriase pe care le-a acumulat.

S-a vorbit despre o eventuala fuziune cu ELCEN, insa aceasta actiune este greu de indeplinit. Iar Andrei Gerea, ministrul Energiei, a vorbit, joi, inclusiv despre posibilitatea ca RADET-ul sa ajunga in faliment.

„Este clar ca ceva trebuie sa facem. Dar sa fuzioneze acum ELCEN cu RADET, in conditiile in care RADET are un volum extraordinar al datoriilor, este imposibil”, a spus ministrul Energiei.

La nivel de Bucuresti, o varianta este infiintarea unei noi companii care sa existe sub atenta supraveghere a Primariei si care sa se bazeze pe un sistem integrat, adica sa exista sub aceeasi caciula si productia si distributia.

„Un sistem integrat este de dorit, sa avem productia si distributia, dar pot exista si alte variante. RADET are o mare dificultate, anume financiara. De multe ori s-a discutat de aceasta fuziune ELCEN-RADET. Sunt motive juridice care au impiedicat aceasta fuziune, aparuta mai ales in decembrie, anul trecut. Noi studiem doua variante. Trebuie studiat cat anume poate fi dat catre primarie, catre unitatea administrativ-teritoriala, transferul unei parti a ELCEN catre unitatea administrativ-teritoriala, sau crearea unui RADET 2 sub directa administrare a primariei Capitalei. Asta inseamna falimentul RADET si darea acestui serviciu ulterior catre un alt operator capabil sa furnizeze aceste servicii”, a spus Gerea.

Despre falimentul RADET si infiintarea unui RADET 2 a vorbit inclusiv Daniel Alexandru, directorul general adjunct al RADET. Acesta a precizat ca „ELCEN este alaturi de RADET in vederea asigurarii continuitatii serviciului de termoficare in aceasta iarna in Bucuresti. Un sistem de termoficare integrat este absolut necesar Bucurestiului. Nu poate sa existe separat productia si separat transportul si distributia. Deci nu este propice in asigurarea unui serviciu de calitate la nivelul Bucurestiului”.

author avatar
Cristi Ionita
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger