AcasăNewsRADET: "De la 1 decembrie, bucurestenii pot ramane fara caldura"

RADET: „De la 1 decembrie, bucurestenii pot ramane fara caldura”

sursa foto: jurnaluldenordvest.ro

Reprezentantii Sindicatului Liber Independent, din cadrul RADET, sustin ca este foarte posibil ca bucurestenii sa ramana fara caldura si apa calda de la 1 decembrie.

sursa foto: jurnaluldenordvest.ro

Motivul principal il reprezinta o datorie de 3,2 miliarde de lei pe care RADET o are catre ELCEN. Din cauza datoriei respective, toate conturile RADET vor fi blocate, astfel ca institutia nu va mai avea posibilitatea de a oferi bucurestenilor caldura si apa calda.

Se vorbeste chiar despre un scenariu conform caruia problemele ar putea aparea inca dinainte de 1 decembrie, cand este posibil ca RADET sa intrerupa alimentarea cu caldura si apa calda pentru mai multe cartiere din Bucuresti.

Reprezentantii Sindicatului Liber Independent sustin ca solutia ar fi ca poprirea pe conturi sa fie de doar 50%, iar Guvernul sa aprobe ordonanta de urgenta prin care actiunile ELCEN sa fie transferate catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

O alta mare problema o reprezinta infrastructura RADET care dateaza din 1960. Din cauza inmultirii numarului de avarii si a modernizarilor foarte putine exista posibilitatea ca, de la 1 ianuarie 2015, furnizarea agentului termic sa fie oprita pentru o mare parte a Capitalei.

Specialistii RADET sustin ca anual apar circa 4.000 de avarii in retea.

author avatar
Cristi Ionita
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger