AcasăNewsRADET cere intrarea in insolventa. Ce presupune acest lucru

RADET cere intrarea in insolventa. Ce presupune acest lucru

Pe fondul datoriilor acumulate, dar si a penalitatilor care se strang cu fiecare zi ce trece, conducerea RADET a cerut, miercuri, intrarea in insolventa. Un anunt in acest sens a fost facut, de la Primaria Capitalei, in cursul acestei dupa-amiezi, de catre seful Consiliului de Administratie al Regiei.

Desi in prima faza anuntul ii poate ingrijora pe bucurestenii care nu au cunostinte in materie de limbaj juridic, din directia conducerii Regiei Autonome de Distributie a Energie Termice s-au dat asigurari ca masura nu e de natura sa ii afecteze direct, adica nu ii lasa fara apa calda.

Actualul sef al Regiei- principalul furnizor de apa calda in Capitala, dar si de incalzire in sistem centralizat – a explicat si ce anume presupune o astfel de masura solicitata instantei si aprobata in sedinta Consiliului General de miercuri. In primul rand, s-a lamurit faptul ca un astfel de pas nu presupune, asadar, ca bucurestenii vor ramane fara apa calda si caldura la iarna, ci ca este vorba doar despre masuri de reorganizare. Ce implica, printre altele, faptul ca, daca instanta da unda verde demersului, „nu mai curg penalitati”, ca se ridica popririle pe conturile Regiei, dar si ca se suspenda procesele aflate pe rol. „Sub nicio forma (nu se taie apa calda si caldura-n.r), insolventa este doar o forma de protectie sub autoritatea tribunalului (…) insolventa ingheata penalitatile si va asigura continuitatea serviciului (…) practic vorbim de o reorganizare, nu de faliment, reorganizare financiara, a lamurit Sorin Chirita.

Totodata, avand in vedere ca, dupa declansarea isolventei, conducerea Regiei va fi preluata de un administrator judiciar, mandatul actualului Consiliu de Administratie va inceta de drept. Se va intampla, asadar, la aproape doua luni de la instalarea in functie.

author avatar
Cristina Stefan
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger