AcasăNewsRadauti: Un judecator, un procuror si un om de afaceri, retinuti de...

Radauti: Un judecator, un procuror si un om de afaceri, retinuti de DNA

Un magistrat de la Judecatoria Radauti a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, acesta fiind acuzat ca a dat mai multe sentinte favorabile in schimbul unor mici atentii: bomboane de ciocolata, lichior sau oua.

In arest au ajuns si seful sectiei de urmariri penale a Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava si un om de afaceri, toti trei fiind retinuti in noaptea de duminica spre luni, dupa mai bine de 9 ore de audieri. Luni, cei trei suspecti vor ajunge la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Judecatorul Bogdan Barbuta este acuzat ca ar fi luat mita, printre altele, 1.000 de euro, o cutie de ciocolata si o sticla de lichior in schimbul deciziilor sale. Mita a fost data de un om de afaceri, pentru a intra, ilegal, in proprietatea a aproape 42 de hectare de teren.

Pentru ca suprafata respectiva era impartita in parcele, al caror drept de proprietate nu putea fi transmis prin vanzare-cumparare pe cale notariala, existand mai multi proprietari in coindiviziune, afaceristul a apelat la judecatorul Bogdan Barbuta. Magistratul a dat 69 de hotarari judecatoresti. Ulterior, omul de afaceri a vandut terenul, obtinand un profit de aproximativ 4.000.000 de lei.

Seara trecuta, au primit ordonanta de retinere si seful sectiei Urmariri Penale din Parchetul Tribunalului Suceava, dar si un om de afaceri din Radauti.

In acealasi dosar mai sun cercetati si primarul localitatii Radauti, dar si seful Politiei de Frontiera, care sunt anchetati in stare de libertate.

Procurorii DNA au facut perchezitii si la Primaria din Radauti, fiind interesati, printre altele, de modul in care o firma locala a intrat in posesia sediului Bibliotecii municipale din oras.

Ancheta procurorilor vizeaza in special retrocedari de terenuri din perioada 2005-2006.

Foto: stirileprotv.ro

author avatar
Alina Costache
512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger