AcasăNewsRachetele Patriot, plătite în avans, cu banu’ jos

Rachetele Patriot, plătite în avans, cu banu’ jos

Câteva minute s-a plimbat Hans Klemm prin baza de la Deveselu, la braț cu noul ministru al Apărării, dar au fost suficiente pentru ca România să percuteze la ultima doleanță a „partenerului strategic”. America vrea plata în avans pentru sistemele Patriot! Banu’ jos, înainte, ca la curve, altfel nu pupați nicio rachetă, zice ambasadorul lui Donald Trump, cel mai tare afacerist dintre președinți.

Când vine vorba de business, Statele Unite nu cunosc ce-i aia aliați. Tocmai ce-au demonstrat-o în Siria, lăsându-i din brațe pe kurzii care le-au ținut avangarda în lupta cu Statul Islamic. Unchiul Sam are calcule cinice, iar dacă virgula trece de zerourile potrivite, atunci orice înțelegere se poate rescrie în termeni noi. România tot învață de 30 de ani ce-i aia șmecherie în politică și nu pricepe. Am schimbat guvernul, dar e degeaba, Casa Albă nu negociază cu oameni, ci cu instituția în sine. A cerut bani în avans, Palatul Victoria a acceptat pe loc, cu un „să trăiți, am înțeles!” executat în cel mai scurt timp.

România, vaca de muls a Occidentului

Din pământ, din piatră seacă, România trebuie să producă pentru Occident. Și-a cedat avuția națională, fenomenul „brain drain” riscă să prăbușească social țara, dar tot nu e suficient. Vestul cere mai mult și mai mult. Și Bucureștiul e obligat să plătească, doar a primit cadou o șapcă. Nu te joci cu așa ceva! Marți, la Baza Deveselu, 25 de ambasadori și atașați militari ai statelor membre NATO au fost invitații ministrului Nicolae Ciucă. Fiecare a cerut câte ceva pentru țara lui, firesc, doar n-au bătut atâta drum prin deșertul Olteniei ca să admire peisajele rurale deplorabile de la sud de Caracal. S-o fi răsturnat acolo căruța cu proști, dar în ea nu erau și emisarii Occidentului, asta-i cert! Primul care a lovit (și doar el ne interesează) a fost Hans Klemm. Ministrul Ciucă a fost informat că, nu contează de unde face rost, trebuie să plătească în avans sistemul de rachete Patriot. Și cât mai urgent! Zis și făcut, a răspuns românul obedient. „La sfârșitul săptămânii trecute a fost blocată ultima tranșă de bani pe care o vom folosi să plătim, în avans, sistemele Patriot”. Mai mult, Nicolae Ciucă plusează și le promite partenerilor (mai degrabă, de afaceri) americani că România va aloca și anul viitor 2% din buget pentru cheltuielile Armatei. „Din discuțiile pe care le-am avut cu premierul și cu ministrul Finanțelor, sunt toate garanțiile ca și în 2020 să avem alocat 2% din buget pentru Apărare”. Așadar, România are bani, iar America abia așteaptă să-și înnoiască „garderoba” militară.

author avatar
Nicholas Cezar
3.137 afisari

16 COMENTARII

  1. Bambam maine banu jos Jan Cote Jan Mare luam si 10 F35 poimane Jan Cote Jan Mare si un portavion mititel sa incapa asa pe Dunere, Dunere Marea Neagra Canal Soci Istambul NewYork Bucuresti cand face sarma in cur tanti Pandele canal si retur sa aparam societatea.

    • Dura, dura ,jan gorea, jan luca Sasul va primi sepcute n jan gorea ,merge sasul cracanat ,jan luca uha ha uha ha stromeleangul va intra babuina craca rupe sasu fugi dupa sepcute Sica cur vopsit ce canta raris urla nu cuvanta Nazi ,nazi Paranoia !!!

  2. Pentru cateva miliarde vom primi patrioate ce trebuiau casate din cauza ruginii.Vorba lui petrica,o gramada de fiare/feare ruginite dar foarte scumpe.Cat priveste plata in avans a celor 10 f-35 ramane ca la bechtel.

  3. Țara de prăduitori si trădători, de la al cu suzeta in gura pana la boul bălții din Sibiu. Toti in poziția Ghiocelul. Avem si un proverb ce ne îndeamnă la pupat pantofii, “capul plecat, sabia nu il taie” ce sa vezi însă, mai multe proverbe din lumea asta spun altceva, unul turcesc ne anunța ca, “capul plecat, merita tăiat” uite ca Bravii noștri conducători, accepta orice, ca doar nu dau de la ei, dau de la prosti, iar daca mai da sasul si la nemții lui, este si mai fara numar

  4. HABARNIȘTI…..numai habarniști pe aici !
    Dacă luăm, de ce am luat ?
    Dacă nu luăm, de ce nu am luat ?
    Băi, puneți dracului mâna pe carte și nu mai comentați aiurea !

  5. Bateriile Patriot sunt cele mai bune baterii defensive din lume. Nu exista altele. Ele pot fi folosite si ca atac doar sol aer. Deci e o achizitie folositoare si curajoasa deoarece costa scump statul roman. E ca si cum un bugetar si-ar cumpara un Ferrari banu jos. E practic imposibil ca ai doar 2-3 mii de ron. Sa inteleaga toti astfel de baterii pe o raza de 400 km te apara de orice tip de atac ca rachete medii in altitudine si orice tip de aeronava de razboi. Deci facand socoteala cu 7 astfel de baterii aperi intreg teritoriul tarii dispuse in mod simetric.

  6. Acum odata securizata România
    ??sub scut dar aparata si UE, e bine sa ne indreptam si spre arme ofensive.Caci e scut nu bunker. Sa luam cum zice cineva sus 10 F35 macar 20 Apache elicoptere de atac cat si 5 interceptoare la primele cu americani la ultimele cu englejii. Sa stiti ca se pot lua si in rate insa scoala e f dificila iar munitia scumpa. Dar merita caci ai terminat apararea pe o luna de zile cu orice superputere nu are ce sa-ti faca 1 luna aerian. Apoi militarizezi in acelasi spirit terestru si apoi marin. Apoi suplimentezi si marci Ro la putere militara…simplu. Poti sa faci subansamble sau sa ajuti la munitie sa iesi mai ieftin caci mentenanta e f scumpa iar. Nu tre sa iei nici ca boul sute de zburatoare daca suntem intr-o alianta… combustibilul e f f scump iar…

  7. Sigur Iohanis a impus Romaniei , dupa ce a primit o sapca,sa aloce 2% din buget pentru cheltuieli militare , inarmare evident de la stapani , cum se vede rachete vechi cu plata inainte ca la c……
    Dar pentru ce sa ne inarmam si sa cheltuim atat de mult , stiind ca nici o tara nu aloca asa mare procent din buget , noi fiind o tara saracita si distrusa economic!!!

  8. atsenie moca a zis ca asupra celor care vor veni va cadea o ploaie de foc.deci ploaie de foc e de la scutul vesel si de la patrioate.inseamna ca trebuie sa vina mai devreme sa nu fie patrioate sau au ei ac de cojocul lor?ce ar gi ca sia sa inceapa sa plateasca pentru pacatele lor?
    coasta de vest supercutremur,coasta de est tsunami sa i mai spele si pe ei.
    rusii au si harp,distractie.sa nu si foloseasca rusii harpa pe rominia.
    vor urma lucruri interesante in lume.

    • Era prea dimineata sa bei atat de multa vodka. Incearca cu horinca e mai tare cu 15 grade deci te face mai repede cu 3 paharele ?…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger