AcasăNewsRachetele britanice Starstreak, ajunse în mâinile soldaţilor ucraineni, au făcut primele victime...

Rachetele britanice Starstreak, ajunse în mâinile soldaţilor ucraineni, au făcut primele victime printre ruşi! (VIDEO)

Rachete-Starstreak-marea britanieRachetele britanice Starstreak, ajunse în mâinile soldaţilor ucraineni, au făcut primele victime printre ruşi!

Ucrainenii au primit sisteme avansate de apărare, de care soldaţii lui Zelenski se folosesc deja. Un elicopter al forțelor armate ruse a fost doborât în regiunea Lugansk cu ajutorul celui mai performant sistem de rachete britanice, pe care soldații l-au folosit cu succes pe 1 aprilie.

Este pentru prima oară când sistemul britanic Starstreak este folosit în teatrul de oerațiuni din Ucraina.

Ce este sistemul Starstreak?

Secretarul Apărării, Ben Wallace, a declarat că sistemul Starstreak – o rachetă de umăr care zboară cu o viteză de peste trei ori mai mare decât viteza sunetului şi care poate doborî avioanele inamice care zboară la altitudine mai joasă – a fost livrat în Ucraina.

Acest metal se aliază cu oțelul (2-3%) pentru obținerea unor aliaje foarte dure. În industria civilă, wolframul este utilizat la construcția de capete tăietoare, mașini de forat sau burghie.

O filmare a atacului sol-aer împotriva elicopterului rusesc a apărut pe Twitter. Potrivit sursei care a distribuit acest video, echipajul aparatului de zbor a supraviețuit. Elicopterul este rupt în două de forța impactului și se prăbușește de la joasă altitudine.

author avatar
Andrei Ștefan
878 afisari

5 COMENTARII

  1. Are 4 mach. E facut sa suplineasca un Javelin aerian. Duce pana la 7 km. E f f bun pt avioane de vanatoare, viteza superioara face inevitabila orice manevra practic in o secunda esti muci. Pacat ca e folosit pe elicopter pe elicopter merge si un aghe eu nici Stinger nu as folosi.

  2. Daca e de 1 Aprilie e OK.Gospodinele rusoaice au luat exemplu de la surorile ucrainene si au cumparat de la acestea noile arme antiracheta.Borcane cu castraveti murati.

  3. Au ajuns in mainile lor!!! Nu ba le a fost aduse sa alimenteze un razboi pe pielea altora nu acolo pe la bakingham ca ei trebuie sa prospere.abramovici a fost bun cu multcash.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger