AcasăNewsRachetele balistice ale Rusiei vor putea distruge scutul antiracheta in Romania

Rachetele balistice ale Rusiei vor putea distruge scutul antiracheta in Romania

Rachetele balistice puse la punct de Rusia vor fi in masura sa distruga orice scut antiracheta creat in urmatorii 20-30 de ani, a anuntat joi fostul sef al Statului Major al Fortelor de rachete strategice (RVSN), generalul Viktor Esin, relateaza RIA Novosti, in pagina electronica.

„Solutiile tehnice utilizate pentru conceptia noilor sisteme de rachete (…) le vor permite sa reactioneze in mod adecvat la orice scut antiracheta strain creat in urmatorii 20-30 de ani”, a precizat generalul. Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a amenintat miercuri ca Rusia ar putea instala sisteme ofensive moderne, care sa garanteze distrugerea componentelor europene ale scutului antiracheta, daca Statele Unite vor continua sa aplice fara concesii planul sistemului din Europa.

NATO intentioneaza sa amplaseze elemente antiracheta americane in Europa, argumentand ca trebuie contracarate amenintari provenind din state precum Iranul. Romania, Turcia, Polonia si Spania au semnat acorduri pentru participarea la acest sistem.

 

 

author avatar
Ciprian Purice
310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger