AcasăNewsRacheta lui Kim Jong-un bate pana in Japonia

Racheta lui Kim Jong-un bate pana in Japonia

In timp ce atentia generala este indreptata spre ce se intampla in Turcia, criza din Asia se intensifica de la o zi la alta. Coreea de Nord si-a incordat muschii inca o data si ieri a lansat o racheta  balistica, a doua in ultimele saptamani. S-a vrut o replica la sistemul THAAD (Terminal High Altitudine Area Defense), proaspat instalat de SUA in Coreea de Sud, dar si un mesaj clar transmis dusmanului …Japonia, dupa cum noteaza presa americana. Se prea poate, caci racheta de tip Rodong este una cu raza medie de actiune, care s-a prabusit in ocean dupa aproximativ 1000 de kilometri: adica, distanta dintre Coreea lui Kim Jong-un si Japonia!

Japonia şi Coreea de Nord sunt despărţite de mai puţin de 1000 Km, distanţă care poate fi parcursă în mai puţin de 3 minute de o rachetă balistică

Ministrul nipon al Apararii, generalul Nakatani, a indicat ca racheta nord-coreeana a cazut in Marea Japoniei, in Zona Economica Exclusiva (ZEE) a arhipelagului nipon. Este o situatie cu care Japonia nu s-a mai confruntat din 1998. Atunci, o racheta nord-coreeana a survolat teritoriul nipon inainte de a se prabusi in ZEE.

Armata nipona, plasata in stare de alerta

Reactia Japoniei, prompta: fortele armate au fost plasate in stare de alerta. Premierul Shinzo Abe considera „o amenintare serioasa pentru securitatea Japoniei” exercitiul desfasurat de Coreea de Nord. „Un act scandalos ce nu poate fi tolerat”, a continuat Abe.

SUA, pregatite de razboi

Statele Unite ale Americii sunt gata sa se apere si sa isi protejeze aliatii din zona, anunta Anna Richey-Allen, purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat: „Suntem in continuare gata sa colaboram cu aliatii si partenerii nostri din intreaga lume pentru a raspunde noilor provocari lansate de Coreea de Nord. Suntem pregatiti sa ne aparam pe noi insine si sa ne aparam aliatii impotriva oricarui atac sau oricarei provocari”.

Explicatie foto: Japonia si Coreea de Nord sunt despartite de mai putin de 1000 Km, distanta care poate fi parcursa in mai  putin de 3 minute de o racheta balistica

author avatar
National
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger