AcasăNewsRabla pentru electrocasnice - sesiunea de sărbători. Atenție! Se dă startul în...

Rabla pentru electrocasnice – sesiunea de sărbători. Atenție! Se dă startul în curând!

rabla pentru electrocasnice

Ministrul Mediului anunță o nouă sesiune a programului rabla pentru electrocasnice, care ar putea fi demarată la finalul lunii noiembrie, astfel încât voucherele să poată fi valorificate de sărbători.

„Din fondul care ne-a rămas la dispoziție, de 34 de milioane de lei, vom finanța o noua sesiune practic în aceleasi condiții, de înscriere în program, de creare a conturilor pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune și de bifare a acelor aparate electrocasnice care sunt de interes pentru cetățeni”, a anunțat, joi, ministrul Mediului Tanczos Barna.

Bugetul s-a epuizat în mai puțin de 24 de ore

Prima sesiune din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” a debutat în 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână. Cei mai mulți, însă, s-au plâns că există multă birocrație și sunt categorii de electrocasnice care nu sunt incluse în program.

Totuși, bugetul din prima etapă a programului Rabla pentru electrocasnice a fost epuizat în mai puțin de 24 de ore de la debut, fiind rezervate 75.000 de vouchere.

„Anul acesta vom lansa programul rabla pentru electrocasnice de sarbatori, probabil în ultima săptămână a lunii noiembrie, astfel încât în cursul lunii decembrie voucherele să fie valorificate la magazinele de specialitate”, a spus, joi – 4 noiembrie, ministrul Tanczos Barna.

Electrocasnice incluse în program

Anul acesta, echipamentele incluse în program și sumele aferente fiecăruia sunt:

  • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C;
  • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasa energetică D;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E; 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E;
  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

 

author avatar
Alina Costache
263 afisari

1 COMENTARIU

  1. si de cand se pot preda cele de mai sus?
    Le ridica cineva de la domiciliu odata cu primirea noului obiect?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger