AcasăNewsR.I.P., ROMANIA! SISTEMUL TREBUIE SA MOARA!

R.I.P., ROMANIA! SISTEMUL TREBUIE SA MOARA!

R.I.P., Romania! Ai fost, candva, o tara frumoasa, plina de bogatii si oameni buni. „Gradina Maicii Domnului”, loc de pietate, toleranta si intelegere, asa vorbeau strainii despre tine. De mai bine de 20 de ani, insa, ai devenit de nerecunoscut. Te-ai metamorfozat intr-un monstru al nepasarii. Si tu, si poporul tau. De aceea imi pare rau ca spun asta, dar sa nu ai pretentia sa te mai salveze cineva. Nu are cine. Si, sincer, nici nu meriti, Romanie, sa mai fii salvata! Timpul nu mai este de mult de partea ta. Secundele au devenit fatale. Si asta nu de ieri, de azi. Azi, deja nu se mai poate inventa vreun tratament, caci incompetenta si prostia sunt incurabile. Cel putin in cazul tau, vorba lui Petre Tutea: „Cand vezi cirezile de imbecili, devine suportabila insingurarea”.

Ca sa intelegi mai bine in ce te-ai transformat, nici nu trebuie sa privesti mult in urma. E suficient sa retraiesti fiorii reci din noaptea „Colectiv”. Iti mai amintesti de 30 octombrie 2015? Ca un facut, era tot intr-o seara de vineri. Si atunci, la fel ca acum, s-a intervenit pe principiul „las-o asa, ca merge!”. Si au mers, dar spre gropile din cimitire. Vreo 64 de tineri. Viitorul tau, Romanie indolenta! I-ai uitat? Atunci, poate ca n-ar fi rau ca parintii carora le-au murit copiii din te miri ce (E.coli si alte bacterii contractate in spitale) sa-si arate ochii plansi.

Romanie a combinatiilor, iti platim taxe si impozite, refuzam sistemul privat si ne incapatanam sa mai credem in oferta ta. Iar tu, ce ne dai la schimb? Spitale pline de jeg. In multe dintre ele, si jeg uman. Cadre medicale care refuza pacientii si manageri pusi pe smenuit. Ai diluat intreg sistemul de sanatate, nu doar dezinfectantul din spitale.

Cum, tot nu intelegi, Romanie fatarnica? Nici acum, dupa ce un munte de om moare la doi pasi de cel mai mare spital al tau? Si de data asta, tragedia s-a produs tot din cauza unor secunde nenorocite de nepasare, incompetenta si prostie.

Cati si cine mai trebuie sa moara pentru a te vindeca, Romanie? Iti dau eu raspunsul, daca nu te-ai prins pana acum: sistemul trebuie sa moara! Si poate ca asa ne vom vindeca noi!

author avatar
National
816 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger