AcasăNewsQatarul se opune oricarui atac impotriva Iranului

Qatarul se opune oricarui atac impotriva Iranului

Premierul Qatarului, seicul Hamad ben Jassem Al-Thani, a declarat ca tara sa, care gazduieste Comandamentul central al fortelor ameriane in Golf, se opune oricarui atac militar impotriva Iranului, relateaza AFP.

„Iranienii si americanii stiu ca Doha se opue oricarei actiuni militare impotriva Iranului”, a declarat premierul intr-un interviu pentru postul de televiziune Al Jazeera, care a difuzat fragmente miercuri. Seicul Al-Thani, care este totodata ministru de Externe, a anuntat ca tara sa nu va autoriza ca teritoriul sau sa fie utilizat in cadrul unui atac asupra Republicii islamice. „Nu vom accepta, iar acest lucru este foarte clar, niciun act de agresiune contra Iranului de pe teritoriul Qatarului”, a repetat el.

In timp ce Teheranul neaga acest lucru, Statele Unite si o serie de tari occidentale suspecteaza Iranul ca incearca sa se doteze cu arma atomica sub acoperirea unui program nuclear civil, lucru care a condus la mai multe serii de sanctiuni internationale impotriva Republicii islamice. In pofida tensiunilor dintre monarhiile din Golf si Iran, Qatarul intretine relatii apropiate cu Teheranul si a jucat in mai multe randuri rolul de mediator intre Teheran si Riyad.

Emirul Qatarului, seicul Hamad Ben Khalifa Al-Thani, care a sustinut revoltele din cursul „primaverii arabe”, a efectuat in august o vizita la Teheran, in cadrul careia presedintele Mahmud Ahmadinejad a declarat ca tarile din regiune ar putea sa isi solutioneze problemele fara „interventia occidentalilor”.

author avatar
Ciprian Purice
103 afisari

1 COMENTARIU

  1. ba americanilor sunteti fraieri daca nu atacati iranul!..pai sunt anti democrati convinsi ,astia isi violeaza proprile neveste pe jos ca n-au paturi si nici saltele, cu lumina stinsa,pun sare prea multa in fistic si zahar peste curmale si colac peste pupaza mai vind si petrol numai pe ,,gold corporation,,ba da ,,ezact,, fix cum vrea unii de pe melegurile noastre!…ce sa mai!atacati,atacati,atacati!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger