AcasăNewsPutin vrea un CAER planetar, de la Atlantic la Pacific

Putin vrea un CAER planetar, de la Atlantic la Pacific

Presedintele rus Vladimir Putin vrea sa reinvie fostul CAER din lagarul comunist. El sustine ca Rusia si Europa pot avea o piata comuna de la Atlantic la Pacific.

Vladimir Putin vrea sa fie „tar” peste Europa si Asia

Putin a sustinut recent un discurs mobilizator in fata ambasadorilor sai, pe care i-a indemnat sa ia masuri oriunde interesele economice ale Rusiei sunt amenintate.  Presedintele rus a reamintit pentru cine avea urechi sa auda  ca Rusia si China vor coopera strans in perioada urmatoare si ca administratia de la Washington a facut destule gesturi antirusesti fata de Moscova. Printre acestea, legea care limiteaza circulatia oficialilor rusi in SUA, precum si scutul antiracheta.

Propunere de trilioane

Putin a facut o declaratie care aminteste de fostul Consiliu de Ajutor Economic Reciproc (CAER – piata comuna a fostelor state comuniste), autodesfiintat in 1991. „Impreuna cu Europa putem atinge tinte ambitioase – crearea unei piete unice de la Atlantic la Pacific, cu o valoare de trei trilioane de euro. Viata cere masuri in acest sens”, a spus aproape avertizand Putin.

author avatar
Arpad Dobre
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger