AcasăNewsPutin vrea Ucraina pentru el, nu pentru separatistii prorusi

Putin vrea Ucraina pentru el, nu pentru separatistii prorusi

Putin se impiedica de separatisti ne(pro)rusi

Presedintele rus, Vladimir Putin, le-a cerut separatistilor ucraineni sa amane referendumul programat pentru 11 mai privind „declaratia de independenta” a „republicii Donetk”.

Putin se impiedica de separatisti ne(pro)rusi

Presa internationala s-a grabit sa afirme ca Putin a facut cel dintai pas inapoi in criza ucraineana, sub presiunea sanctiunilor economice.

Moscova nu se intelege cu „baronii locali”

„Le cerem reprezentantilor din sud-estul Ucrainei sa amane referendumul prevazut pentru 11 mai, pentru a crea conditiile necesare dialogului”, a declarat Putin dupa intalnirea cu presedintele OSCE, Didier Burkhalter. Adevarul este ca Putin a decis, conform unor surse de la Kremlin, sa amane interventia militara in estul si sudul Ucrainei, din cauza ca nu are „autoritati” cu care sa se inteleaga, ci numai niste „baroni locali”, lideri separatisti fara viziune politica, loiali doar intereselor proprii. Ori Putin are pregatit pentru Ucraina „un viitor” geostrategic.

Liderul militiilor separatiste din regiunea Dombass, Igor Strelkov, este, de fapt, un fost ofiter rus de informatii, despre care serviciile occidentale sustin ca este pionul lui Putin in zona. Insa, un fost sef al serviciilor secrete, colonelul Vladimir Kvacikov, care e in inchisoare pentru complot impotriva Rusiei, este de parere ca Strelkov, pe numele lui Vsevolodovici Girkin, actioneaza de capul lui si in contra strategiei lui Putin. Este evident faptul ca separatistii din estul si sudul Ucrainei nu sunt atat de bine organizati, inarmati si pregatiti, ca cei din Crimeea, unde influenta rusilor era clara. De altfel, separatistii din Donetk au nesocotit indemnul lui Putin si au declarat ca referendumul se va tine la 11 mai. Drept urmare, rusii nu s-au retras inca de la granite, ba au mai efectuat si teste balistice. Si tin capacitatile nucleare pe uscat, pe mare si in aer „in stare de alerta constanta”.

author avatar
Adina Mutar
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger