AcasăNewsPutin vrea sa refaca fosta URSS

Putin vrea sa refaca fosta URSS

Presedintele rus Vladimir Putin vrea sa reintroduca acordarea de distinctii staliniste si programele patriotice la televiziune, ca pe vremea fostei URSS.

Cu gandul la Stalin, Vladimir Putin vede in viitor o Rusie ca pe vremea URSS

Sloganul stalinist clamat de orice ostas sovietic in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial „Patria este unde ma aflu eu” a lasat urme adanci in cultura generala a rusilor, dar si in cultul presonalitatii, care se perpetueaza pana in zilele noastre.

Presedintele – in curand sovietic – Vladimir Putin ofteaza dupa Maica Rusie in forma Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste. Intaiul fiu al tarii si-a exprimat recent regretul pentru pierderea sentimentelor de patriotism care animau odinioara ( la ordin, in zilele de sarbatoare sau la sedintele de partid pe colhoz) poporul sovietic.

Distinctii gen „Erou al Muncii”

Stalin

Cu gandul la „tatucul” Stalin, presedintele Rusiei a  fost de parere (si, daca-i ordin, nu se discuta, se executa) ca ar trebui reintroduse vechile valori si distinctii sovietice,  printre care si cea de „Erou al Muncii”, un fel de „Erou al Muncii Socialiste” in varianta romaneasca, insa mult mai mare, ca doar vorbim de URSS. Putin sustine ca aceasta distinctie va recompensa pe cel medaliat atat pentru anii lucrati, cat si pentru contributia la dezvoltarea tarii.

Patriotism televizat

Putin merge chiar mai departe si recomanda (si, daca-i ordin…) televiziunilor sa dea pe „sticla” mai multe emisiuni inspirate din patriotismul sovietic, pentru a „reinsamanta” in constiinta poporului trecutul glorios si marele viitor, ca doar vorbim de URSS. Viziunea  megalomana a actualului „tatuc al natiei” este explicabila, atata vreme cat Putin a catalogat diparitia URSS drept „cea mai mare catastrofa geopolitica a secolului XX”. Cine are urechi de auzit, sa… se fereasca!

author avatar
Arpad Dobre
3.310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger