AcasăNewsPutin: "Voi fi un presedinte mai presus de partide!"

Putin: „Voi fi un presedinte mai presus de partide!”

Vladimir Putin a anuntat joi ca va fi un presedinte „mai presus de partide” cand va prelua in mai, la Kremlin, cel de al treilea mandat la conducerea Rusiei, pe fondul unul val de contestari fara precedent de la sosirea sa la putere in 2000.

„Acum ar fi, fara indoiala, potrivit sa amintim ca presedintele este un personaj deasupra partidelor”, i-a spus premierul presedintelui in exercitiu Dmitri Medvedev. in cursul unei intalniri in statiunea de schi Krasnaia Poliana, in apropiere de Soci (sud). „Voi actiona in interesul intregului popor rus, indiferent de apartenenta politica”, a adaugat Putin, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusa.

Comisia Centrala Electorala l-a proclamat miercuri presedinte pe Putin, dupa primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale de duminica, in care a obtinut 63,6% din voturi, un scrutin marcat de fraude, potrivit opozitiei si unui numar important de observatori.

Putin conduce partidul majoritar Rusia Unita, fara sa fie membru al formatiunii. Partidul a inregistrat in ultimele luni o scadere de popularitate. El va fi investit pe 7 mai, iar Medvedev ii va succede, concomitent, in functia de premier, potrivit unui scenariu anuntat in septembrie, in cadrul unui congres al Rusiei Unite.

Dupa doua mandate de presedinte in perioada 2000-2008, Putin i-a cedat locul subordonatului sau Dmitri Medvedev, deoarece nu a putut candida pentru un al treilea mandat consecutiv, conform Constitutiei.La o zi dupa scrutinul din 4 martie, misiunea observatorilor OSCE in Rusia a anuntat ca alegerile au fost „falsificate” in favoarea lui Putin. Insa acesta a respins contestarea, afirmand ca opozitia trebuie sa recunoasca „votul poporului”.

O noua mare manifestatie a opozitiei este prevazuta sambata, dupa ce luni a avut loc o manifestatie de aproximativ 20.000 de persoane in centrul Moscovei.

author avatar
Ciprian Purice
102 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger