AcasăNewsPutin va porni razboi pana la sfarsitul acestui an

Putin va porni razboi pana la sfarsitul acestui an

Presedintele Rusiei nu este chiar de capul lui la Kremlin. El este sustinut de oligarhii loiali din domeniul energetic si de aparatul militar. Iar acestora nu le convine faptul ca Rusia se afla sub embargo.

Putin nu se mai joaca, vrea razboi adevarat

Analistii politici sustin ca, daca Putin va pierde „diplomatic” Ucraina, nu va avea de ales decat s-o pastreze prin forta. Chiar daca pentru asta va trebui sa porneasca razboi.

Noua Ordine Mondiala a esuat!

Discursul presedintelui rus la Valdai International Discussion Club, in Soci, de la sfarsitul lunii octombrie, a ramas neexploatat de mass media internationala, desi a fost socotit cel mai virulent „ever”. Mesajul lui Putin a fost adresat elitei occidentale, in fata unor reprezentanti de seama ai acesteia. „Rusia nu se mai joaca si nu se mai angajeaza in negocieri de culise cu SUA. Toate sistemele securitatii globale zac acum in ruine. Nu mai exista nicio garantie de securitate internationala, iar de aceasta distrugere globala sunt vinovate Statele Unite ale Americii. Constructorii Noii Ordini Mondiale au esuat pentru ca au construit un castel de nisip. Rusia nu are intentia sa-si construiasca un imperiu, dar nici nu va pescui in apele tulburi create de imperiul haosului care este America. Rusia nu vrea sa se izoleze de lume, iar cine vrea s-o izoleze sa se astepte la represalii. Rusia se va opune efortului celor ce inca incearca sa impuna o Noua Ordine Mondiala fara sa tina cont de interesele noastre.” Discursul e mare si extrem de agresiv. Si nu a fost rostit „la deruta”. Putin chiar este „la colt”. Nu este inghesuit numai de „elita occidentala”, ci si din interior, de elita din domeniul energiei si de aparatul militar.

Planul A: Pastrarea Ucrainei

Economia Rusiei are nevoie de resurse energetice uriase. Putin are de gand sa militarizeze si zonele arctice, bogate in resurse, pentru ca viitorul este incert. Din punct de vedere militar, si-a asigurat noi aliati: India, Brazilia, Bolivia, Cuba, Nicaragua, China, Africa de Sud, dar nu e sigur ca acestia nu se vor incaiera intre ei, ca sunt destui „inamici istorici” printre ei, ca sa se impace acum de dragul Rusiei. Oricum, asta ar fi fost Planul B. Planul A ramane pastrarea Ucrainei, cu forte proprii. Raspunsul lui fata de sanctiunile impuse de occidentali a fost sa instaureze o blocada pe 60% din livrarile de petrol si gaze spre Europa, via Ucraina. Acesta singur este echivalent cu o declaratie „clasica” de razboi. Europa este in criza energetica si iarna deja isi face simtita prezenta. Insa baronii rusi ai energiei nu sunt multumiti de acest embargo al Kremlinului. Putin, ori isi adjudeca degraba Ucraina, „poarta esentiala” a petrolului si gazelor, ori are zilele numarate la Kremlin. Ce va face? Va face pana la sfarsitul anului! „Inamicul istoric”, SUA, pare a se pregati de o conflagratie de proportii. Totul indica pregatirea de decretare a legii martiale, pe motivul Ebola (deocamdata), un indiciu „clasic” de pregatire de razboi.

Presedintii separatisti ai Ucrainei

Moscova a anuntat ca respecta „vointa poporului din sud-estul Ucrainei”, legitimandu-i pe presedintii Republicilor Populare Donetk si Lugansk, proaspat alesi. Presedintele din Donetk este Aleksandr Zaharcenko, care si-a axat „campania” pe tema recuperarii altor teritorii din estul Ucrainei. Are origini sanatoase, el e mecanic, iar tac-su a fost miner. Presedintele din Lugansk, Igor Plotnitki, il plange si acum pe Lenin. El a catalogat drept „genocid moral” demontarea unei statui a lui Lenin la Harkov.

author avatar
Adina Mutar
3.240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger