AcasăNewsPutin umbla la arsenalul nuclear

Putin umbla la arsenalul nuclear

Rusia va moderniza intregul arsenal nuclear pana in anul 2020, a anuntat vicepremierul Dmitri Rogozin.

Din ce in ce mai inghesuit, Putin pune mana pe arme... nucleare

Anuntul vine pe fondul unei inghesuieli pronuntate din partea NATO si a sanctiunilor internationale impuse Rusiei din cauza conflictului separatist din Ucraina, pe care Moscova il sustine.

„Sa surprindem inamicul”

Rogozin a tinut sa precizeze ca „armata rusa trebuie sa aiba capacitatea de a surprinde” inamicul, „clasicul” Occident. „Am decis accelerarea bazei tehnice a fortelor nucleare strategice, iar modernizarea nu va mai viza doar 70 la suta din capacitatile nucleare, ci intregul arsenal, pana in anul 2020″, a subliniat Rogozin. „Rusia are nevoie de o armata puternica, o armata care sa poata fi trimisa in orice teatru de razboi. Oare ar trebui sa ii surprindem pe colegii nostri, sa aratam toate tipurile de armament pentru a-i surprinde? Trebuie sa pastram secrete unele elemente militare pentru a surprinde in momentele critice”, a spus enigmatic Rogozin.

Putin, suspendat in Japonia

Premierul japonez Shinzo Abe a renuntat sa se mai intalneasca in acest an cu presedintele rus Vladimir Putin, din cauza tensiunilor legate de situatia din Ucraina si a sanctiunilor japoneze impotriva Moscovei. Cele doua tari au convenit asupra principiului unei vizite a liderului rus in Japonia in toamna, dar Washingtonul a cerut partenerului japonez sa o suspende. Guvernul japonez a sugerat ca l-ar putea primi pe presedintele rus prin primavara anului viitor, dar totul va depinde de starea relatiilor dintre Washington si Moscova. Abe si Putin s-ar putea intalni cu ocazia Formului de cooperare economica Asia-Pacific, care are loc la Beijing, in noiembrie.  Nu de alta, dar cei doi au de rezolvat diferendul privind insulele Kurile, anexate de trupele sovietice in ultimele zile ale celui de-al Doilea Razboi Mondial.

 

author avatar
Adina Mutar
573 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger