AcasăNewsPutin: Turcia va regreta ca i-a ucis pe la spate pe pilotii...

Putin: Turcia va regreta ca i-a ucis pe la spate pe pilotii nostri

O noua runda s-a consumat in meciul Putin-Erdogan

Presedintele Federatiei Ruse a rostit, ieri, in fata Parlamentului, discursul sau anual, prezentand bilantul politicii interne si externe din 2015. Un prilej de care s-a folosit pentru a continua meciul cu presedintele turc, Recep Erdogan.

O noua runda s-a consumat in meciul Putin-Erdogan

Razboiul diplomatic ruso-turc continua. Dupa doborarea de catre aviatia turca a unui avion rusesc Su-24, luna trecuta, la frontiera siriana, presedintele Putin a continuat amenintarile catre Turcia: ”Turcii vor regreta ce au facut. Nu vom uita niciodata aceasta complicitate cu teroristii. Noi consideram mereu tradarea ca unul din cele mai grave si mai josnice acte, sa stie si cei care au tras in spatele pilotilor nostri”, a declarat acesta in fata parlamentarilor, guvernului si guvernatorilor regionali, infomeaza Le Point. Autoritatile ruse pretind (fara succes) scuze oficiale de la Ankara pentru doborarea avionului si moartea unuia din piloti. Miercuri, Rusia a trecut la atacuri personale, acuzandu-l direct pe presedintele Recep Erdogan si pe familia acestuia ca sunt implicati in contrabanda cu petrolul ISIS. ”Doar Allah stie de ce au facut-o”, a spus Putin referitor la doborarea avionului. ”Allah a decis sa ia mintile guvernului de la Ankara, pentru a-l pedepsi”, a urmat el. Mania Moscovei nu vizeaza poporul turc, care este un popor prieten pentru Rusia, ci ”o parte din functionarii sai”, a precizat Putin, noteaza Sputnik. Insa Turcia nu va pierde numai rosii si contracte pentru companii de constructii, ci va avea inca o ocazie sa regrete ce a facut”, a spus liderul de la Kremlin, referindu-se la sanctiunile economice deja decretate impotriva Turciei. Ieri, ministrul rus al Energiei a declarat ca au fost suspendate negocierile ruso-turce privind construirea gazoductului Turkish Stream, inclusiv lucrarile la aceasta constructie, estimata sa transporte 63 de miliarde de metri cubi pe an.

Erdogan scoate si el dovezi despre implicarea Rusiei in traficul cu petrolul Daesh

Presedintele turc nu a ramas dator cu replica, afirmand ieri ca detine ”dovezi” cu privire la implicarea Rusiei in traficul cu petrol al gruparii Statul Islamic in Siria, la o zi dupa ce Moscova a dezvaluit o harta detaliata cu ceea ce afirma ca reprezinta rutele de contrabanda cu petrol catre Turcia. ”Avem dovezi. Vom incepe sa le aratam lumii”, a declarat Recep Erdogan in timpul unei alocutiuni in fata sindicalistilor din Ankara, citand si numele unui om de afaceri sirian, George Haswani, ”titular al unui pasaport rusesc”. Tot ieri, premierul turc  Ahmet Davutoglu a calificat drept ”propaganda sovietica” acuzatiile Rusiei, careia ”nimeni nu trebuie sa-i acorde vreo atentie”. Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american, Mark Toner, a declarat la randul lui ca Washington nu crede ca guvernul turc coopereaza cu teroristii ISIS si este implicat in traficul cu petrol, principala sursa de finantare a organizatiei teroriste sunite. ”Credem ca Turcia a intreprins toate masurile necesare pentru a intari frontiera sa cu Siria”, a declarat acesta, noteaza Sputnik. ”Avem propriile noastre metode de cautare a informatiilor. Estimam ca aceste informatii nu corespund realitatii”, a spus el referitor la dovezile prezentate de Rusia.

author avatar
Tudor Borcea
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger