AcasăNewsPutin trage cu „arma ideală”

Putin trage cu „arma ideală”

Rusia a testat recheta hipersonică aer-sol  „Kinjal” în zona artică, o nouă demonstraţie a capacităţilor militare ale Kremlinului: cu o  viteză de 10 ori mai mare decât sunetul,  “Pumnal”  are o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcătură convenţională. 

În cadrul testului efectuat, avionul MIG-31K a decolat de la baza aeriană Olenegorsk, din regiunea Murmansk, şi a lansat racheta Kinjal către o ţintă terestră amplasată în poligonul Pemboi din regiunea Komi. Pe de altă parte, oficiali ruşi au anunţat că o nouă divizie de rachete antiaeriene Tor-M2DT a fost amplasată în regiunea Murmansk, în cadrul planurilor de consolidare a apărării zonei arctice. ”Ceremonia oficială a avut loc în districtul Pechengski (aproape de frontiera cu Finlanda şi Norvegia), unde sunt amplasate unităţile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Flotei Nordului, Vadim Serga. În ultimii ani Rusia şi-a consolidat semnificativ unităţile militare în această regiune, unde a construit şi a dat în exploatare circa 20 de aeroporturi militare.  ”Un mare joc de putere se conturează” între Rusia, SUA şi China, ceea ce creşte nivelul tensiunii în regiunea Arcticii, a avertizat serviciul militar de informaţii danez în raportul său anual despre riscurile de securitate. Vladimir Putin a divulgat existenţa Kinjal în martie 2018, numit-o “armă ideală”  în discursul său anual adresat Adunării Federale, camerele reunite ale parlamentului rus  – Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei.

author avatar
Andrei Coman
591 afisari

1 COMENTARIU

  1. Viteza face diferenta doar pe spatii mici. In rest interceptarea se face la fel. Ex ai un submarin la 30 km de tarm racheta atinge tinta in 30 sec greu de interceptat fata de 1 min 30 sec cat ar face si ar putea fininterceptata. Viteza in conditiile date nu schimba conditiile defensive.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger