AcasăNewsPutin strange cu usa opozitia rusa

Putin strange cu usa opozitia rusa

Distractia pereferata a fortelor de ordine ruse, inghiontirea lui Navalny la ordinele lui Putin

In timp ce opinia publica internationala se concentreza asupra crizei din Ucraina, la Moscova, locuinta celui mai cunoscut lider al opozitiei ruse, Alexei Navalny, a fost din nou  perchezitionata. In creierii noptii, cum se obisnuia si pe vremea NKVD.

Distractia pereferata a fortelor de ordine ruse, inghiontirea lui Navalny la ordinele lui Putin

In dimineata zielei de 20 iunie, cotidianul rus The Moscow Times scria ca: “Agenti ai Comitetului Federal de Investigatii au perchezitionat, in cursul noptii trecute, apartamentul liderului opozitiei, Alexei Navalny in cadrul unei anchete de deturnare de fonduri ce dureaza de opt ani”. Aceeasi publicatie il citeza si pe avocatul altui lider al opozitiei, Vadim Kobzev, care a punctat: “Este evident ca nu era deloc necesara o perchezitie, la 4 dimineata, pentru o chestiune veche de atatia ani”. Descinderea s-a lasat cu ridicarea unei picturi primite de Navalny de la sustinatorii sai si cu punerea in arest la domiciliu a liderului opozitiei pentru deturnare de fonduri de la compania Yves Rocher Vostok. Dat fiind ca producatorul francez de cosmetice a dat asigurari ca nu a suferit nici o pierdere, lui Navalny i s-a ridicat sanctiunea. Comentariile aparute in presa internationala sunt unanim de acord ca actiunea nocturna a agentilor rusi nu a avut alta menire decat aceea de a intimida cea mai critica voce la adresa lui Putin din intreaga Federatie.

Militiile proruse din Donetk isi doteza armata cu blindate ucrainene

Militiile asa-zisei Republici Populare din Donetk au anuntat ca au preluat controlul asupra unei baze militare ucrainene din orasul Artemovsk (la 30 de km de Slaviansk). Fiind vorba de o baza a trupelor de blindate, insurgentii s-au ales cu 221 de tancuri, 228 de vehicule blindate, 182 de autoblindate de infanterie, 12 tunuri autopurtate, 18 sisteme de rachete Grad si 12 mortiere.

author avatar
Catalin Dumitrescu
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger