AcasăNewsPutin si Porosenko au batut palma pentru incetarea focului in Ucraina

Putin si Porosenko au batut palma pentru incetarea focului in Ucraina

sursa foto: stiripesurse.ro

La ceva mai mult de o saptamana de la intalnirea pe care au avut-o la Minsk, in Belarus, presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, si cel al Rusiei, Vladimir Putin, au ajuns la un acord privind incetarea focului in estul Ucrainei.

sursa foto: stiripesurse.ro

Zona respectiva a fost extrem de afectata de razboiul dus intre armata ucraineana si separatistii prorusi care isi doresc instituirea unei republici de sine statatoare si care sunt sustinuti, din punct de vedere militar, de Rusia.

Reprezentantii Kievului sustin ca Porosenko si Putin au ajuns la un acord pentru incetarea focului in estul Ucrainei, dupa ce au purtat, miercuri dimineata, o discutie telefonica.

Conform unui comunicat de presa dat publicitatii, Porosenko si Putin au cazut de acord asupra unei incetari a focului in Donbas, bazin minier in estul ucrainean care cuprinde regiunile separatiste Donetk si Lugansk.

Informatia a fost confirmata de partea rusa, unul dintre consilierii Kremlinului sustinand ca „punctele de vedere ale celor doi presedinti privind mijloacele de iesire din aceasta criza grava corespund in mare parte”.

author avatar
Cristi Ionita
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger