AcasăNewsPutin si Netanyahu, speriati de Fratii Musulmani

Putin si Netanyahu, speriati de Fratii Musulmani

Putin si Netanyahu merg impreuna pana la un punct

Venira la putere a Fratilor Musulmani in Egipt l-a determinat pe Vladimir Putin sa dea o fuga in Israel, sa incerce sa potoleasca spiritele in Orientul Mijlociu.

Putin si Netanyahu merg impreuna pana la un punct

Presedintele rus se teme ca succesul Fratilor Musulmani in Egipt poate face ravagii in monarhiile si tarile arabe dictatoriale, cum ar fi Siria si iordania.

Principiul dominoului

Putin si Netanyahu, scrie agentia de informatii Debka, au un punct comun si anume temerea ca succesul islamistilor poate initia prabusirea regimurilor arabe a caror stabilitate se baza pe tinerea la respect a miscarilor islamiste. Putin este de parere ca incurajarea Fratilor Musulmani de catre SUA este mult mai periculoasa decat programul nuclear iranian si reprezinta o amenintare la securitatea nationala a Rusiei.  Netanyahu se teme ca si in Siria, schimbarea de regim ar aduce la putere tot Fratia Musulmana, care este foarte puternica si in Iordania. Astfel, pentru Israel, latul se strange chiar la granite.

Iranul, raul cel mai mic?

Netanyahu si Putin nu impartasesc opinia lui Obama ca Fratii Musulmani au devenit moderati, ci din contra, sunt „nu numai extremisti, ci si expansionisti”! O alianta a Israelului cu Rusia in privinta evenimentelor din lumea araba ar fi total opusa viziunii „SUA si a extensiei sale, NATO”. Libia, dupa uciderea dictatorului, a devenit un eden al traficantilor de arme si al miscarilor islamiste, considera analistii Debka. Cu islamisti la putere in Libia, Egipt, Siria si Iordania, aproape ca nu mai conteaza daca Iranul va deveni putere nucleara, crede Putin. Pentru Israel conteaza, dar Putin vrea sa-l convinga pe Netanyahu ca o interventie militara in Iran „ar fi cu adevarat catastrofala”.

author avatar
Adina Mutar
316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger