AcasăNewsPutin si Merkel, negocieri pe seama Transnistriei

Putin si Merkel, negocieri pe seama Transnistriei

Desi a dat asigurari ca nu este interesat de alte teritorii in afara de Peninsula Crimeea, Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a negociat, cu Angela Merkel, cancelarul german, situatia Transnistriei.

Putin s-a declarat ingrijorat despre situatia in care s-a ajuns in Transnistria din cauza blocadei impuse de occidentali regiunii separatiste.

Conform Romania TV, presedintele Rusiei i-a solicitat cancelarului german sa ia masuri pentru anularea blocadei impuse Transnistriei, cei doi ajungand la concluzia ca este necesara detensionarea atmosferei din zona prin eforturi diplomatice.

Solicitarea lui Putin vine dupa ce mai multe trenuri rusesti de marfa nu au fost lasate sa intre in Transnistria, iar mai multi cetatenti rusi au fost blocati la granita regiunii separatiste cu Ucraina.

Dupa ce a anexat Peninsula Crimeea, despre Putin se spunea ca ar fi interesat sa-si adjudece si Transnistria, mai ales ca are masati in zona mii de soldati. Totusi, presedintele Rusiei a dat asigurari ca nu este interesat de o asemenea manevra.

sursa foto: csmonitor.com

author avatar
Cristi Ionita
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger