AcasăNewsPutin si liderul ISIS, in Topul Forbes al celor mai puternice personalitati

Putin si liderul ISIS, in Topul Forbes al celor mai puternice personalitati

Putin ocupa locul intai, prin politica de forta, iar al-Baghdadi locul 54, ca nu-l nimereste nimeni

Vladimir Putin conduce pentru al doilea an consecutiv Topul Forbes al celor mai puternice personalitati din lume. Surpriza, in top a intrat si liderul teroristilor ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi.

Putin ocupa locul intai, prin politica de forta, iar al-Baghdadi locul 54, ca nu-l nimereste nimeni

Liderul gruparii Stat Islamic (ISIS), Abu Bakr al-Baghdadi, apare pentru prima data in clasamentul anual al revistei Forbes.

Putin se mentine prin politica de forta

Presedintele rus, Vladimir Putin, s-a remarcat prin politica agresiva, fara sa se simta „inghesuit” de niciun lider occidental. Dupa ce a anexat Crimeea in martie, a orchestrat conflictul in Ucraina, a recunoscut alegerile din zonele separatiste Donetk si Lugansk, intarata Tiraspolul si, in general, se ia in clont cu NATO si SUA. Pe plan economic, unde ar trebui sa simta sanctiunile impuse de UE si SUA, Putin a semnat cu China un contract de miliarde de dolari pentru constructia unui oleoduct. Cu astfel de actiuni in forta, Putin si-a consolidat pozitia in fruntea clasamentului celor mai puternice personalitati, in fata presedintelui american, Barack Obama. Comentariul Forbes nu este deloc magulitor: „Deci, cine este cel mai puternic: liderul omnipotent aflat la conducerea unei puteri corupte si agresive sau liderul cu mainile legate care conduce tara cea mai dominanta din lume?”

„Califul” al-Baghdadi, pe locul 54

Xi Jinping, care va mai ramane la conducerea Chinei inca zece ani, se claseaza pe locul al treilea, urmat de Papa Francisc. Prima dintre femei, dar pe locul cinci in clasamentul general este, evident, cancelarul german Angela Merkel, care continua sa se amestece in toate negocierile importante. Nou aparut in clasament este Abu Bakr al-Baghdadi, care s-a autoproclamat in iunie „calif al musulmanilor din intreaga lume”, practic fiind liderul gruparii declarate teroriste Stat Islamic (ISIS sau ISIL pe numele mai vechi), care controleaza teritoriile bogate in petrol si gaze din Irak si Siria. SUA a oferit o recompensa de 10 milioane de dolari pentru capturarea sa. E adevarat, al-Baghdadi e pe locul 54, dar cum o Coalitie intreaga, condusa de SUA, nu reuseste sa-i vina de hac, are sanse sa mai „urce”.

author avatar
Adina Mutar
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger