AcasăNewsPutin si Erdogan au batut palma asupra Turkish Stream

Putin si Erdogan au batut palma asupra Turkish Stream

Intalnirea de la Sankt Petersburg are un impact major asupra situatiei din Europa si Orientul Mijlociu.

Principala ingrijorare a U.E. vine din intelegerea pe care Vladimir Putin si Recep Tayyip Erdogan au parafat-o cu privire la constructia gazoductului Turkish Stream (ar urma sa transporte gazul rusesc din regiunea Krasnodar pana in partea europeana a Turciei). Nimic nu mai pare a sta in calea acestei afaceri, ce ar face ca Europa sa fie definitiv dependenta de gazele rusesti.

„Aceasta vizita are loc in pofida situatiei politice interne foarte complicate din Turcia si arata ca noi toti dorim restabilirea dialogului si a relatiilor, in interesul poporului rus si al celui turc”, a fost singura declaratie data de Putin dupa primirea lui Erdogan.

Altfel, ministrul turc pentru afaceri europene, Omer Celik, a afirmat, ieri, ca Ankara va sista aplicarea acordului cu Uniunea Europeana privind stavilirea fluxului de migranti catre blocul comunitar daca U.E. nu ofera o data precisa pentru ridicarea vizelor pentru cetatenii Turciei!

Intr-un interviu la televiziunea Haberturk, Celik a estimat ca a-i cere Turciei sa-si modifice legislatia referitoare la terorism, o cerere cheie din partea U.E. pentru ridicarea vizelor, ar insemna sa pui in pericol propria securitate a Europei.

  • Acordul U.E. – Turcia a contribuit la reducerea drastica a numarului de refugiati care ajung pe tarmurile Europei, oferind un ragaz Bruxellesului. Aproximativ 1,3 milioane de migranti au „invadat” continentul in 2015.
author avatar
National
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger