AcasăNewsPutin se retrage din functie in 2024, dupa al patrulea mandat

Putin se retrage din functie in 2024, dupa al patrulea mandat

Putin nu se vrea presedinte pe viata, ci doar pana in 2024

Vladimir Putin a tinut mortis sa transmita un mesaj „in eter”, anume ca nu va fi presedinte forever, ci numai pana in 2024, conform Constitutiei!

Putin nu se vrea presedinte pe viata, ci doar pana in 2024

Asta pentru ca exista indicii, dezvaluite de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, ca Occidentul spera la o schimbare de regim in Rusia.

Peste 2024, „e in detrimentul tarii”

Putin insa, are alta optiune, atata timp cat are dreptul prin Constitutie. Actualul mandat se termina in 2018 si inca mai are dreptul la inca unul. Adica pana in 2024! Dupa care, marturiseste el, „ar fi in detrimentul tarii sa mai ramana presedinte”. Putin are 62 de ani, a condus Rusia efectiv din 2000, de cand a fost ales presedinte. Chiar si cand „statea in umbra”, ca premier, tot el a tinut fraiele puterii. In 2012 a fost ales din nou presedinte, pentru un termen de sase ani (se schimbase calimera intre timp, de la termene de patru ani, s-a trecut la cele de sase ani). Deci mai are dreptul la inca unul.

Lavrov acuza

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Occidentul ca impunerea sanctiunilor Rusiei nu sunt ca raspuns la actiunile lui Vladimir Putin, ci „o manevra prin care se urmareste schimbarea de regim!”. Adevarul este ca analistii occidentali au sustinut in repetate randuri ca daca Occidentul nu ridica sanctiunile, „baietii destepti din energie”  de la Moscova, ajutati de elita serviciilor secrete il vor detrona pe „micul tar”. Lavrov considera ca „SUA si UE nu vor, prin masurile coercitive, ca Rusia sa-si schimbe politicile, insa vor sa forteze o schimbare de regim”. Afirmatia a fost facuta in Consiliul Politicii Defensive, la Moscova. „Occidentul vrea sa distruga economia Rusiei si sa provoace proteste publice”, a sustinut Lavrov. In contra opiniei lui Lavrov vine un sondaj de opinie care arata ca popularitatea lui Putin a crescut vertiginos de la anexarea Crimeei. Pentru orice eventualitate sau scenariu al Occidentului, Rusia si China pregatesc exercitii militare comune, pentru anul viitor, in Mediterana si Pacific, discutand „ideea” de a forma „un bloc militar”.

author avatar
Adina Mutar
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger