AcasăNewsPutin se pregateste de razboi cu nazistii din Europa

Putin se pregateste de razboi cu nazistii din Europa

Putin incepe sa puna etichete de neo-nazisti, ca sa-si justifice operatiunile militare

Presedintele rus, Vladimir Putin, a semnat o lege prin care a nega crimele naziste si a distorsiona rolul Uniunii Sovietice in Al Doilea Razboi Mondial se pedepseste cu inchisoarea.

Putin incepe sa puna etichete de neo-nazisti, ca sa-si justifice operatiunile militare

A doua miscare a lui Putin a fost publicarea Cartii Albe a violarii drepturilor omului de catre „neo-nazistii” de la Kiev, cerand institutiilor internationale sa condamne aceste actiuni.

Neo-nazismul, doctrina lui Dughin

Presedintele rus si-a planificat din timp acest razboi impotriva fortelor neo-naziste, care ii justifica politica de refacere a Uniunii Sovietice. Cel mai apropiat consilier al sau, Aleksandr Dughin, supranumit si „Profetul de la Kremlin”, a cartografiat miscarile neo-naziste si de extrema dreapta din Europa inca de anul trecut. Retorica Moscovei din prezent este desprinsa direct din observatiile lui Dughin, pe cand batea cu pasul si se intalnea cu liderii neo-nazisti din Europa. „Fortele neo-naziste tind sa formeze o alianta peste granitele tarilor europene, iar partidele de extrema dreapta din Uniunea Europeana isi unesc eforturile de a forma Alianta Patriotilor”, nota Dughin.  Ceea ce face din aceasta alianta europeana o putere periculoasa este politica impotriva imigrantilor, refugiatilor, minoritatilor etnice si sexuale, evreilor si musulmanilor. Politicile experimentale ale Bruxelles-ului pe popoarele din UE, masurile de austeritate impuse de organismele falimentare  FMI si Banca Mondiala, imping Europa inapoi la conditiile economice si sociale ce au dus la izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Justificarea actiunilor militare

In asemenea conditii, este de parere „Profetul de la Kremlin”, Putin se teme ca fanatismul religios, ultranationalismul si fascismul vor se vor manifesta in forta in viitorul apropiat. De aceea, miscarile neo-naziste din Vestul si Estul Europei trebuie innabusite in fasa, nu incurajate. Deci, Putin crede ca e perfect indreptatit sa pornesca impotriva neo-nazistilor, aproape de casa si, cine stie pe unde, prin Europa.

author avatar
Adina Mutar
499 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger