AcasăNewsPutin se duce la Milano cu „securitatea energetica” a Europei in buzunar

Putin se duce la Milano cu „securitatea energetica” a Europei in buzunar

Vladimir Putin si Petro Porosenko s-au intalnit ultima data in luna august

A inceput, la Milano, Summitul Europa-Asia (ASEM), la care presedintele rus, Vladimir Putin, merge ca „favorit”.

Vladimir Putin si Petro Porosenko s-au intalnit ultima data in luna august

In prealabil, si-a trimis mesajele belicoase la adresa SUA, prin intermediul  ministrului Apararii, Serghei Soigu, care nu se mai putea opri din vorbit.

Cu securitatea energetica in buzunar

„Interventia militara a SUA in tari asiatice si in Ucraina a dus la un haos sangeros”, „Pentagonul joaca un joc periculos pe langa frontierele Rusiei”, „SUA si Rusia trebuie sa aiba un dialog impartial ca sa salveze stabilitatea strategica”. Acestea sunt doar cateva dintre nenumaratele declaratii ale lui Soigu, care i-a netezit terenul lui Putin pentru intrevederile de la Milano. La ASEM participa reprezentanti din peste 50 de tari, care vor discuta despre cooperarea economica si schimburile comerciale, in pricipal, Putin avand in buzunar „securitatea energetica a Europei, pentru care va face totul”, dupa cum a declarat. Nasol cu tot-ul asta, dupa ce a amenintat practic pe toata lumea, mai putin Serbia, cu inchiderea robinetului de gaze la iarna.

Porosenko-Putin, fata-n fata

Insa intalnirea intre liderii Ucrainei si Rusiei pare a fi cel mai urmarit eveniment. Confruntarile  armate continua in estul Ucrainei, in pofida armistitiului incheiat in septembrie si a unei „destinderi” diplomatice. Secretarul american de Stat, John Kerry, a admis, la Paris, ca Rusia a inceput sa-si retraga fortele atat din zona de frontiera, cat si din Ucraina. O fi vrut sa usureze dialogul dintre Putin si Porosenko. Numai ca Moscova nu a recunoscut neam ca ar avea trupe pe teritoriul ucrainean. Cei doi presedinti se vor intalni in prezenta mai multor lideri europeni, intre care cancelarul Merkel, presedintele francez, François Hollande, premierul britanic, David Cameron, premierul italian, Matteo Renzi si altii.

 

author avatar
Adina Mutar
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger