AcasăNewsPutin, scandal cu pisici si caini

Putin, scandal cu pisici si caini

Vladimir Putin pozeaza in mare iubitor al animalelor

11 orase din Rusia au inceput deja masacrarea cainilor si pisicilor fara stapani, ca masura de ”curatenie” inaintea Campionatelor Mondiale de Fotbal ce vor incepe in iunie in aceasta tara. Fundatia 30 Millions d’Amis a denuntat aceste barbarii, l-a alertat pe Vladimir Putin si pe ambasadorul Rusiei la Paris.

Vladimir Putin pozeaza in mare iubitor al animalelor

Astfel, numai in Moscova peste 30.000 de caini ar putea fi omorati. ”Uciderea a zeci de mii de animale in conditii sordide nu este demna de o tara ce organizeaza Cupa Mondiala de fotbal, aceste practici arunca oprobiul asupra unei competitii de renume international”, a declarat Reha Hutin, presedintele fundatiei 30 Millions d’Amis, intr-o scrisoare adresata autoritatilor ruse si Kremlinului. Programul de exterminare a animalelor strazii a fost lansat de Vitali Mutko, vice prim ministru al Sporturilor si fost presedinte al Federatiei Ruse de Fotbal. Peste 1,5 milioane de euro au fost alocati iar autoritatile au angajat vanatori pentru a otravi animalele iar acestia sunt recompensati in functie de numarul de cadavre pe care le aduc. Evident, avizi de bani, acestia au inceput sa ucida si animalele din refugii ba chiar si cele cu stapan.

Echivalentul a 15 milioane de euro a fost alocat pentru otravirea cainilor strazii

Asociatiile locale de protectie a animalelor au criticat aceste masacre in timp ce autoritatile invoca faptul ca animalele strazii i-ar indispune pe sportivii ce vin in Rusia si aduc prejudicii ”atractivitatii turistice” a oraselor. Asociatiile afirma ca un asemenea  buget alocat pentru otravirea animalelor ar fi trebuit directionat pentru o campanie de identificare si sterilizare a animalelor, practica recomandata si de OMS. In ciuda amploarei scandalului, FIFA a raspuns lapidar: ”Am primit o multime de scrisori dar avem atat de multe de facut incat am luat la cunostinta dar nu va putem ajuta. Suntem dezolati dar trebuie sa ne intelegeti”. Dinspre Kremlin, tacere.

author avatar
Tudor Borcea
678 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger