AcasăNewsPutin s-a decis. Vrea razboi in Ucraina! Vezi decizia de ultima ora

Putin s-a decis. Vrea razboi in Ucraina! Vezi decizia de ultima ora

Presedintele rus Vladimir Putin a solicitat, sambata, Consiliului Federatiei aprobarea interventiei armatei rusesti in Ucraina.

Deja Putin este acuzat de reprezentantii Kiev-ului ca a trimis 6.000 de militari in Peninsula Crimeea pentru a pune umarul la dorinta locuitorilor din zona respectiva de a obtine independenta fata de Ucraina.

Putin nu a dat inapoi ba chiar a solicitat permisiunea de a da frau liber armatei rusesti in Ucraina, cu scopul de readuce la normal situatia politica din tara vecina.

In demersul sau, Putin a precizat ca se teme de amenintarea ce apasa asupra cetatenilor rusi si de modul in care Rusia ar putea fi afectata de tensiunile din Ucraina.

Putin ar putea apela in primul rand la cei 20.000 de militari ce reprezinta flota rusa aflata in Marea Neagra, la Sevastopol, conform unui acord intre Moscova si Kiev. Desi au permis rusilor sa detina forte importante in Peninsula Crimeea, care apartine de drept Ucrainei, politicienii de la Kiev ii acuza pe acestia ca au incalcat flagrant, in ultimele zile, acordurile existente.

author avatar
Cristi Ionita
1.104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger