AcasăNewsPutin: Rusia nu putea permite ca NATO sa controleze Crimeea

Putin: Rusia nu putea permite ca NATO sa controleze Crimeea

Putin vrea sa ramana in istorie drept un om care a adus prosperitatea poporului sau

Intr-un interviu acordat postului de televiziune francez TF 1, presedintele rus, Vladimir Putin, a justificat anexarea Crimeii de catre Rusia, afirmand ca Moscova nu putea permite ca aceasta peninsula sa intre in componenta NATO.

Putin vrea sa ramana in istorie drept un om care a adus prosperitatea poporului sau

„Vreau sa fie clar si sincer. Mentineam un dialog cu partenerii nostri – cu europenii si americanii – folosind doar instrumente diplomatice si pasnice. Insa, la incercarile noastre de a continua acest dialog, ei ne-au raspuns prin sustinerea unei lovituri de stat anticonstitutionale in Ucraina. Nu aveam nicio garantie ca Ucraina nu va deveni maine parte a NATO”, a declarat Putin.

Cuceririle de teritorii nu mai sunt valabile azi

„Sa ma scuzati, dar noi nu puteam proceda altfel in aceste conditii, cand un teritoriu cu o populatie preponderent de origine rusa risca sa ajunga intr-o alianta militara internationala, desi locuitorii Crimeei voiau sa fie in componenta Rusiei”, a adaugat el. Totodata, liderul de la Kremlin a afirmat ca „o politica bazata pe expansiune si cuceriri de teritorii nu are viitor in epoca contemporana”.

Destramarea URSS, catastrofa umanitara a secolului XX

Vladimir Putin a mai subliniat ca destramarea fostei Uniuni Sovietice a fost o „catastrofa umanitara a secolului XX, ci nu una de tip politic sau ideologic”. De asemenea, presedintele rus a declarat ca ar vrea ca numele lui sa ramana in istorie si sa fie legat de ameliorarea conditiilor de viata in Rusia.”As vrea sa fiu considerat drept un om care a facut tot ce a putut pentru fericirea si prosperitatea tarii sale, a poporului sau”, a spus Putin.

author avatar
Catalin Dumitrescu
275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger