AcasăNewsPutin: Rusia isi va mari arsenalul nuclear cu 40 de rachete balistice...

Putin: Rusia isi va mari arsenalul nuclear cu 40 de rachete balistice intercontinentale

Presedintele Federatiei Ruse a anuntat ca peste 40 de astfel de arme vor intari, pana la sfarsitul anului, arsenalul militar nuclear al Rusiei.

In fata planurilor Pentagonului in estul Europei, Putin scoate, la propriu, artileria grea

Vladimir Putin a facut acest anunt la forumul militar international Armata 2015 care se desfasoara pana vineri la Kubinka (regiunea Moscovei). ”Aceste rachete vor putea dejuca toate sistemele de aparare antiracheta, chiar si pe cele mai perfectionate”, a declarat Putin, informeaza Russia Today. El a adaugat ca Rusia va continua sa acorde o atentie maxima realizarii programului masiv de reinarmare si modernizare a industriei de aparare. ”Complexul militar-industrial trebuie sa (…) ramana locomotiva inovatiilor tehnologice, intre care cele cu dubla finalitate (militara si civila), in domenii precum energia, masinile, comunicatiile, IT”, a estimat Putin. Presedintele a mai anuntat crearea unei noi statii radar. ”Testele unei noi statii radar de detectie trans-orizontica a obiectelor aeriene vor incepe curand. Aceasta statie va controla mai tarziu frontiera occidentala”, a precizat el. Adjunctul Apararii, Anatoli Antonov, prezent si el la forum, a estimat ca ”agresivitatea” NATO, ale carei trupe ar putea stationa permanent la frontiera rusa, ar obliga Rusia sa se angajaze intr-o ”cursa a inarmarii. ”

Polonia va gazdui arme americane

Polonia se afla in negocieri cu Washington cu privire la stationarea de arme grele americane pe teritoriul sau, a indicat ministrul Apararii polonez, Tomasz Siemoniak, intr-un interviu acordat agentiei poloneze PAP. ”Desfasuram acceste negocieri cu partea americana. A fost si obiectul discutiilor cu secretarul american al Apararii, Ashton Carter, in timpul vizitei mele la Washington din 19 mai”, a declarat Siemoniak. ”Am lucrat de ceva timp in favoarea unei prezente militare americane masive in Polonia si pe tot flancul estic al NATO. SUA pregatesc un pachet cu diferite masuri. Printre ele, stationarea de material greu in Polonia si in alte tari va fi una importanta”, a declarat Siemoniak, care a adaugat ca ”Washington m-a asigurat ca o decizie va fi luata in curand”.

Casa Alba: Planul se afla in stadiu incipient

Un plan american de deplasare de armament greu si forte in Europa de Est se afla inca intr-un stadiu incipient, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, informeaza Novinite, comentand, luni, informatiile New York Times potrivit carora Washington are in vedere trimiterea de echipamente militare in Polonia, tarile baltice, dar si in estul Europei, inclusiv in Romania si Bulgaria. De partea sa, presedintele bulgar Rosen Plevneliev a precizat, luni, ca pana acum Bulgaria nu a purtat discutii despre stationarea de armament greu pe teritoriul sau. Un asemenea plan ar constitui cea mai mare deplasare de forte americane pe teritoriile noilor tari NATO. Potrivit mass-media occidentala, Washington intentioneaza sa stocheze 1.200 de piese de armament greu in Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Romania, Bulgaria si, eventual, in Ungaria.

Moscova: Washington submineaza Actul fondator NATO-Rusia

Rapoarte cu privire la intentia SUA de a stoca material militar in flancul estic al NATO, in apropiere de frontiera rusa, indica faptul ca Washington urmareste subminarea unei dispozitii-cheie a Actului fondator NATO-Rusia din 1997, a declarat, luni, ministerul de Externe rus, informeaza Sputnik. ”Aceasta informatie confirma ca SUA si aliatii sau sunt serios determinati sa submineze dispozitia care stipuleaza faptul ca NATO a promis ca nu va desfasura forte militare importante pe teritoriul tarilor mentionate”, se arata intr-un comunicat al MAE Rus. ”Aceasta initiativa este in contrast cu realitatile si interesele politice ale popoarelor europene”.

SUA intentioneaza sa trimita aparate F-22 Raptor in Europa

Statele Unite vor sa desfasoare in Europa avioane multirol ”invizibile” F-22 Raptor, cele mai sofisticate aparate din arsenalul aviatic militar, pentru a contracara o eventuala ”agresiune rusa”, a declarat secretarul american al Fortelor Aeriene, Deborah Lee James, informeaza Sputnik. ”In momentul de fata, ne-am propus fie cresterea numarului de trupe fie consolidarea rotatiei acestora pe continent”, a adaugat oficialul american. ”Agresiunea rusa nu este decat un mit. SUA dramatizeaza situatia cu buna stiinta pentru a profita de situatia actuala si a-si extinde prezenta in Europa si, in consecinta, de a-si exercita influenta asupra tarilor europene”, a precizat diplomatia rusa.

 

author avatar
Tudor Borcea
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger