AcasăNewsPutin, probleme cu aliatii? Iranul, din nou „Inamicul public nr.1”

Putin, probleme cu aliatii? Iranul, din nou „Inamicul public nr.1”

Putin, nevoit sa-si traga de urechi aliatii

Presedintele rus, Vladimir Putin, l-a scarmanat pe aliatul sau, Iranul, pentru ca a amenintat Israelul!

„Cand auzim amenintarile proferate de Iran catre vecinii sai, indeosebi impotriva Israelului, cand auzim ca Israelul ar trebui distrus, consideram ca este total inacceptabil”.

Putin, nevoit sa-si traga de urechi aliatii

„Linia rosie” e aproape

Putin a criticat retorica Iranului, dar a aparat dreptul acestui stat de a dezvolta un program nuclear civil. „Iranul se afla intr-o regiune foarte dificila”, a remarcat putin ingrijorat presedintele rus. Dojenelile lui Putin vin dupa ce Israelul a anuntat ca Iranul este doar la cateva saptamani de „linia rosie” in ceea ce priveste programul nuclear. Ministrul israelian al Afacerilor Strategice, Yuval Steinitz, a anuntat ca iranienii au deja 200 de kilograme de uraniu imbogatit. Cu 250 de kilograme, Iranul va putea sa treaca la imbogatirea necesara pentru fabricarea armelor nucleare. Steinitz a declarat ca Iranul planuieste sa faca 30 de bombe nucleare pe an.

Bashar a atacat un oras libanez

Elicopterele armatei lui Bashar au tras trei rachete spre Arsal, una dintre acestea cazand chiar in centrul orasului libanez de frontiera. Oficialii libanezi au avertizat ca vor raspunde cu foc la astfel de atacuri. Aviatia lui Assad ataca si civilii care au fugit din orasul Qusair, proaspat cucerit de armata guvernamentala intarita de trupele libaneze Hezbollah. Cum razboiul din Siria s-a extins si la tarile vecine, directorii serviciilor secrete israeliene si turcesti s-au reunit la Ankara pentru a face schimb de informatii si a discuta despre amestecul trupelor straine, iraniene si libaneze (Hezbollah), in razboiul din Siria. Tarile din Golf au inceput sa expulzeze siitii libanezi, din cauza amestecului Hezbollah in Siria.

[youtube]lGXaHA_sVSM[/youtube]

 

author avatar
Adina Mutar
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger