AcasăNewsPutin poate castiga Al Treilea Razboi Mondial fara sa traga un glont

Putin poate castiga Al Treilea Razboi Mondial fara sa traga un glont

„Premonitiile” analistilor politico-financiari, anume ca secolul 21 va fi al Chinei, nu par a se implini. Vestea buna este ca „interferenta” Rusiei in aceste „premonitii” chiar ar putea sa supere China.

Putin este in plina desfasurare a unei strategii menite sa transforme Rusia in puterea dominanta a planetei. Si ar putea castiga acest Al Treilea Razboi Mondial fara varsare de sange.

„Cartea” gazelor

In strategia lui Putin, Rusia nu se poate multumi doar cu Crimeea cea draga sufletului. Ii trebuie toata Ucraina. Gazeoductele prin care convinge Uniunea Europeana sa nu miste un deget strabat intreaga tara. Dar, pe principiul „niciun glont”, are de gand sa cumpere restul Ucrainei. Oferta rusilor este net mai atragatoare decat a occidentalilor. Astia din urma, reprezentati de FMI, Banca Mondiala, Administratia Obama si NATO vor de la liderii de la Kiev promisiuni de „reforme democratice”. Deci, garantii serioase pentru banii investiti. Rusia le propune parteneriat in bogata si emergenta Uniune Eurasiatica si nu cere nimic in schimb. Cand o stapani in mod absolut fluxul de gaze, Putin poate cere Europei sa plateasca in altceva decat in dolari! Unii vor accepta, altii nu, iar NATO se va scinda!  Aviatia rusa a inceput miercuri exercitii de mare amploare in… vest. Ca sa creeze un „model” pentru NATO. Daca tarile din Orientul Mijlociu se vor ralia „monedei” lui Putin, petrodolarul e sortit mortii in 2014.

Siria, un nou Vietnam

Pentru a se asigura ca nimeni nu-si revine cu gazele din Mediterana, Putin este in stare sa transforme Siria intr-un nou Vietnam si sa-l tina la putere pe Bashar al-Assad pentru a-si asigura monopolul asupra exploatarii acestora. Occidentul chiar nu are alta optiune la ora actuala decat sa gaseasca un motiv pentru a interveni in Siria. Da, acolo se va varsa sange, dar se varsa de trei ani fara sa le pese marilor puteri, aflate in conflictul mileniului III, ce va schimba polii de putere. Daca va actiona sau nu Occidentul, ramane de vazut!

author avatar
Adina Mutar
3.199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger