AcasăNewsPutin penetreaza adanc NATO

Putin penetreaza adanc NATO

Trambite ale razboiului se aud din toate partile. O adevarata bomba, iar ghilimelele chiar nu-si au rostul, se pregateste sa cada peste Alianta Nord-Atlantica: Vladimir Putin e pe punctul de a penetra cat mai adanc NATO, o victorie pentru Moscova (macar la nivelul imaginii), un esec (diplomatic si nu numai) pentru Washington, capitanul aliatilor.

Pe final de 2017, Rusia si Turcia au semnat un acord comercial prin care Kremlinul se angaja sa livreze Ankarei sistemul militar de aparare antiaeriana S-400. Un contract criticat de comunitatea internationala, incepand cu NATO si terminand cu Israelul. Pe undeva, era si de asteptat o reactie furibunda a partnerilor, caci Turcia este nu doar un simplu membru NATO, ci statul cu a doua armata (ca numar de soldati) din cadrul Aliantei. Or, integrarea unor sisteme de rachete rusesti in structurile militare nord-atlantice este ceva de neconceput!

Grabind putin lucrurile, Putin a ordonat inceperea productiei la sistemele S-400 ce vor fi livrate Turciei, semn ca acest contract de 2,5 miliarde de euro este mult prea important pentru Moscova. „Am inceput sa executam contractul, productia de S-400 va fi gata inainte de termenele stabilite initial”, a anuntat Alexandre Miheev, directorul general al Rosoboronexport, firma producatoare de armanent.

S-400 este un sistem de aparare antiaeriana proiectat sa distruga avioane, rachete de croaziera si rachete balistice, inclusiv pe cele cu raza medie de actiune. De asemenea, S-400 poate fi utilizat pentru obiective desfasurate la sol (!) si vizeaza tinte aflate la o distanta de pana la 400 de kilometri si la o altitudine de pana la 30 de kilometri.

Criticat de Donald Trump, presedintele Recep Tayyip Erdogan a dovedit inca o data ca ramane inflexibil la interesele Aliantei Nord-Atlantice, singura sa preocupare fiind …Turcia: „Achizitionarea sistemului rusesc S-400 reprezinta o decizie care apartine Turciei. Am incheiat un acord cu Rusia, am inchis acest dosar, e o afacere terminata, la revedere!”.

 

author avatar
Cristina Elvira
855 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce doas de palma a expediat turcul catre aliati,insa,de vina este capitanul de atunci al aliatilor care a ordonat debarcarea turcului de la putere,acesta fiind salvat in ultim moment de rus nu fara planuri mari de destabilizare a aliatilor,se vad deja rezultatele destabilizarii.

  2. Cum , S400 ( cele mai bune din lume ) 2,miliarde $ , iar noi dam 4 miliarde euro pe un sistem vechi si depasit , din anii `70 !? Asta da afacere pe turci .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger