AcasăNewsPutin: Nu era necesara destramarea URSS

Putin: Nu era necesara destramarea URSS

Peste ani, Vladmir Vladimirovici il face raspunzator pe Vladimir Ilici de situatia Rusiei

Liderul de la Kremlin a estimat ca Uniunea Sovietica putea fi salvata cu ajutorul reformelor, acuzandu-l in treacat pe parintele comunismului, Lenin, ca a minat edificiul statului rus.

Peste ani, Vladmir Vladimirovici il face raspunzator pe Vladimir Ilici de situatia Rusiei

”Se putea lua calea reformelor democratice” ca solutie impotriva dezintegrarii URSS, dar partidul comunist aflat la putere promova idei distrugatoare pentru tara, a declarat presedintele Federatiei Ruse. ”Cunoasteti parerea mea cu privire la dezintegrarea URSS. Nu era cazul, se putea proceda la reforme democratice fara a se trece la dezmembrare. Dar subliniez ca patria noastra, URSS, era condusa de Partidul Comunist”, a declarat recent Putin, la o intalnire cu sefii partidelor care au castigat alegerile legislative. In ianuarie, liderul de la Kremlin a criticat virulent activitatea lui Vladimir Ilici Lenin, primul conducator al URSS. Potrivit lui Putin, Ulianov a dus Rusia istorica pe calea distrugerii, calificand opera lui Lenin drept o ”mina” pusa sub temelia statului rus.

Presedintele Federatiei Ruse si Gorbaciov, ultimul presedinte al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, au regrete diferite cu privire la fostul spatiu sovietic

Ultimul conducator al URSS a fost Mihail Gorbaciov. Gorbaciov a ocupat postul de secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist al URSS in perioada martie 1985- august 1991. In perioada martie 1990-decembrie 1991, a fost presedintele Uniunii Sovietice.

author avatar
Tudor Borcea
667 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger