AcasăNewsPutin: Nimeni nu va supravietui

Putin: Nimeni nu va supravietui

Intr-un interviu acordat realizatorului american Oliver Stone, presedintele Federatiei Ruse a estimat consecintele unui razboi cu SUA si s-a aplecat asupra relatiilor Moscova-Washington si a perspectivei evolutiei acestora sub administratia Trump.

Ce sa intrebe prima data un regizor hollywoodian pe un presedinte ca Putin, daca nu cum vede acesta din urma un eventual conflict intre Statele Unite si Rusia, in contextul actual. ”Parerea mea e ca nimeni nu ar supravietui in acest caz. Iar la ora actuala scutul antiracheta american nu poate proteja teritoriul SUA”, a raspuns sumbru Putin. Insa presedintele rus a mentionat ca, de partea sa, conteaza pe o ameliorare a relatiilor bilaterale in viitor, cu Trump la carma Americii. ”Exista totdeauna speranta inainte de a trece la viata la moarte”, a remarcat Putin cu un suras glacial. Putin a estimat recent ca relatiile SUA-Rusia sunt la cel mai jos nivel de la Razboiul Rece incoace, subliind totusi ”importanta unui dialog constructiv” pentru ”normalizarea relatiilor bilaterale”. ”Trebuie eforturi serioase din partea ambelor parti, vointa politica si tenacitate pentru a rezolva chestiuni ce reprezinta un interes practic reciproc”, a afirmat el.

NATO cauta dusmani cu lumanarea

Putin a evocat si tensiunile Moscovei cu Alianta Nord Atlantica si s-a intrebat despre rolul NATO, estimand ca Alianta ”cauta cu dinadinsul un dusman” pentru a-si justifica existenta. ”Nu mai exista blocul Rasaritean, nu mai exista Uniunea Sovietica. Atunci, de ce exista NATO?”. ”Cauta constant un dusman exterior, are nevoie de un dusman sau organizeaza provocari pentru a desemna un adversar”, a continuat Putin. Evident, a continuat retorica politicii ruse prin prisma careia tarile NATO, inclusiv cele noi venite in Alianta, sunt supuse la ”presiuni” din partea americanilor pentru a accepta sisteme antiracheta care ”ameninta” Rusia, aceasta fiind ”nevoita” sa-si indrepte rachetele asupra acestora. Doar ca nu a pronuntat numele Romaniei  si Poloniei unde se afla sistemele americane Aegis Ashore.

Vladimir Vladimirovici se<br >dă bărbat în orice mandat

Documentarul lui Oliver Stone intitulat ”The Putin Interviews” va fi impartit in patru episoade si va fi difuzat in 12-15 iunie pe canalul american Showtime care apartine grupului media CBS.

La dus cu un gay in submarin

In interviul sau Oliver Stona a ridicat si problema interdictiei promovarii homosexualitatii in Rusia. Context in care cineastul a dorit sa stie ce ar face Vladimir Putin daca s-ar afla sub dus cu un homosexual, la bordul unui submarin. Surprins (sau nu) Putin a raspuns: ”As prefera sa nu merg cu el la dus. N-ar trebui provocat. Stiti, eu sunt maestru in judo”. In chestiunea persecutiei persoanelor LGBT in Rusia, el a indicat insa ca, ”in realitate, nu exista nici o represiune, in nici un fel de caz”, desi Rusia se afla sub un val de critici inernationale legate de acest subiect.

Nici o vorba dupa intalnirea cu Trump

Intalnirea Putin-Trump care ar putea avea loc in cadrul summit-ului G20 nu va fi urmata obligatoriu de o conferinta de presa, a anuntat Izvestia, referindu-se la purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov. Anterior, Kremlinul a anuntat ca cei doi presedinti vor participa la summit (7-8 iulie, Hamburg) ceea ce ”ar facilita o intalnire bilaterala”. Putin si Trump au vorbit in trei reprize la telefon, ultima lor conversatie avand loc la inceputul lunii mai, convenind ca ar fi de dorit o intalnire tête-à-tête in cadrul summit-ului G20.

author avatar
Tudor Borcea
772 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger