AcasăNewsPutin, legaturi cu mafia rusa

Putin, legaturi cu mafia rusa

O editura din Statele Unite a anuntat ca va lansa o carte-eveniment care analizeaza presupuse legaturi pe care presedintele Rusiei, Vladimir Putin, le-ar avea cu retelele de crima organizata.

De la motociclisti nationalisti, la interlopi periculosi, relatiile lui Putin acopera toate paturile societatii

Cartea, intitulata “Putin’s Kleptocracy: Who Owns Russia?” („Cleptocratia lui Putin: Cine detine Rusia?”), este scrisa de academicianul american Karen Dawisha si va fi publicata la editura americana Simon & Schuster, relateaza Radio Free Europe/ Radio Liberty.

In aprilie, editura Cambridge University Press, din Marea Britanie, planificase publicarea cartii, dar a respins recent manuscrisul din cauza temerilor de posibile acuzatii de calomnie. Cartea, documentata si scrisa in cinci ani, include afirmatii potrivit carora Putin si asociatii sai au fost implicati, in anii ’90,  in afaceri financiare ilegale in Sankt Petersburg.

Si in Franta, mafia rusa pare la mana lui Putin

In urma cu cativa ani, un grup de politologi si jurnalisti vorbeau despre exodul banilor negri din Rusia in zonele de lux ale Europei si Frantei. “Franta era mai degraba unul dintre locurile de repliere, o destinatie de calatorie, dar si de cumparaturi. In anii 1999-2000, 600 de proprietati de lux de pe Coasta de Azur erau deja in mainile unor rusi cu conturi grase sau ale unor cetateni din spatiul ex-sovietic. La inceput, acestia erau apropiati de-ai fostului presedinte rus, Boris Eltin; acum sunt apropiati de-ai lui Vladimir Putin”, scria, la acea vreme, directorul a revistei „Tranzitii si Societati”, Helene Blanc.

author avatar
Catalin Dumitrescu
892 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger